Politică

Mircea Geoană: „Vom continua să lucrăm pentru întărirea rezilienței societale a Republicii Moldova”

„Vom continua să lucrăm pentru întărirea rezilienței societale a Republicii Moldova, sprijinind integrarea sa europeană”. Declarația a fost făcută de secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, după ce a avut o întrevedere cu ambasadorii Republicii Moldova acreditați la NATO și UE, alături de Secretarul General al Serviciului de Acțiune Externă al UE, Stefano Sannino, transmite sursa.

„După discuțiile purtate în urmă cu câteva luni cu liderii de la Chișinău și întâlnirea recentă pe care am avut-o cu premierul Recean la sediul NATO, am continuat demersurile de coordonare a sprijinului nostru politic și practic pentru Republica Moldova.

Republica Moldova este un partener comun al NATO și al UE. Împreună, în mod complementar, vom continua să lucrăm pentru întărirea rezilienței societale a Republicii Moldova, sprijinind integrarea sa europeană. Prin consolidarea parteneriatului nostru și identificarea proiectelor concrete, putem asigura un viitor mai sigur și mai prosper pentru Republica Moldova, precum și pentru întreaga regiune”, se arată în mesajul lui Geoană.

În cadrul unei vizite la Chișinău, în septembrie 2023, Geoană a discutat cu oficialii de la Chișinău ultimele evoluții ce țin de securitatea regională, dar și prioritățile de cooperare pe linia R. Moldova – NATO, posibilitățile de obținere a expertizei și asistenței NATO pentru eforturile de democratizare, dar și modernizare a țării noastre.

„Din punct de vedere politic și strategic Moldova aparține familiei democrației europene. Este un moment al istoriei”, menționase atunci Geoană.

Totodată, oficialul NATO a salutat declaraţia autorităţilor de la Chișinău cu privire „la nevoia de a avea o interoperabilitate cât mai extinsă cu NATO”.

#UE#Moldova#aderare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button