Analize și opinii

Moartea celui mai cunoscut terorist rus

În ajunul Zilei Independenței Ucrainei, a avut loc un eveniment foarte important. După o scurtă apariție în spațiul public a lui Evgheni Prigojin, s-a aflat că acesta a murit în urma unui accident de avion.

Moartea a șapte pasageri și a trei membri ai echipajului avionului care s-a prăbușit miercuri în regiunea Tver din rf a fost confirmată oficial. Agenția de transport aerian a agresorului a comunicat în cursul serii că pe lista pasagerilor avionului prăbușit se aflau, într-adevăr, printre alții, șeful PMC “Wagner” Evgheni Prigojin și asociatul său Dmitri Utkin. Mesajul că vreunul dintre cei care se aflau la bordul aeronavei a supraviețuit, “Rosaviatsia” nu a lăsat să se înțeleagă. Anterior, aceeași informație a fost confirmată de Ministerul pentru Situații de Urgență rf.

Mulți au început să susțină că aeronava Embraer-135 (EBM-135BJ) a fost doborâtă de apărarea aeriană rusă. Acest lucru ar părea logic, deoarece în urmă cu două luni Prigozhin a încercat deja să dea o lovitură de stat, ceea ce l-a enervat personal pe Putin. Acum, fostul bucătar al dictatorului rus a fost ucis de regimul pe care el însuși îl apăra.

Diferite instituții media ale agresorului au încercat să arunce vina asupra Ucrainei, dar aceasta nu a avut nimic de-a face cu operațiunea de eliminare a capului avionului terorist prăbușit. Incidentul seamănă mai mult cu natura unei alte “răzbunări” a dictatorului de la Kremlin. eroare de pilotaj, probleme tehnice și influență externă. Canalul Grey Zone asociat cu PMC “Wagner” a fost cel care a scris că avionul ar fi fost “doborât de mijloace de apărare aeriană”.

Președintele american Joe Biden, comentând prăbușirea avionului lui Prigojin, a declarat că “nu se întâmplă multe lucruri în Rusia în care Putin să nu fie în spatele lor”.

Dacă această versiune se dovedește a fi un fapt real, și este aproape de aceasta, comunitatea mondială ar trebui să tragă încă o dată o serie de concluzii importante pentru ea însăși. În primul rând, Putin nu poate fi de încredere, la urma urmei, el a fost cel care a promis că nu îi va ucide pe rebeli. În al doilea rând, există o teamă reală în Rusia de noi încercări de renegociere a statului. În acest moment, wagnerii sunt în afara domeniului de aplicare a oricărei legislații. Acțiunile lor nu pot fi prezise. Nu doar Ucraina, ci și țările africane pot suferi din nou de pe urma lor.

#Prigojin #moarte #terorism

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button