InternaţionalRăzboi în Israel

Moldovenii evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

93 de cetățeni români și rudele lor, evacuați din Gaza, au ajuns miercuri seara în România. Sunt primii dintre ai noștri care au reușit să scape din Fâșie, după ce, în înfruntările dintre armata israeliană și teroriștii Hamas, au murit mii de civili. La bordul avionului, ajuns în România, s-au aflat și cetățeni ai Republicii Moldova.

Persoanele au ajuns în România cu o cursă specială TAROM. Aceasta a aterizat la Baza 90 din Otopeni. Presa română scrie că pe lista pasagerilor se aflau inclusiv bebeluși, transmite protv.ro. 

Până la Cairo, cetățenii români și familiile lor au fost însoțiți de o echipă consulară mobilă din partea ministerului nostru de externe. De acolo, ajung în România cu mai multe curse speciale operate de TAROM. Până acum, cel mai mic pasager nu are nici măcar două luni, iar cel mai vârstnic are 79 de ani.

În avionul care i-a adus acasă pe refugiați s-a aflat și premierul României Marcel Ciolacu, care a mers special în Egipt ca să îi întâlnească.

„Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță! Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români. Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, susține Marcel Ciolacu. 

La bord s-au aflat și cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați, la rândul lor, din Fâșia Gaza. Sunt sprijiniți tot de ministerul nostru de Externe.

#Moldoveni #Gaza #TAROM

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button