Politică

Munteanu: Formatul „5+2” este mort și deja îngropat

Președintele partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a remarcat în programul Întreabă Ghețu că formatul negocierilor privind Transnistria este opac și nu aduce rezultatele dorite.

El a subliniat că majoritatea „compromisurilor” dintre Chișinău și Tiraspol nu aduc mai aproape soluționarea conflictului, ci doar ajută la rezolvarea problemelor de afaceri ale Sheriff, relatează tv8.md

„Formatul „5+2” este mort și deja îngropat. În formatul „5+2”, probabil, nimeni nu mai are interese personale. Formatul „1+1” mai are o mare problemă și un mare dezavantaj este că prin „1+1” a efectuat tranzacții în interesul economic și de altă natură al părții transnistrene, a prelungit licența uzinei metalurgice din Rîbnița și a rezolvat alte probleme în favoarea lui Sheriff. Și totul a mers pentru ca un cetățean moldovean să aibă îndoieli că asta se incadreaza in cadrul legal”, – spune Munteanu.

Potrivit politicianului, astăzi circumstanțele externe sunt favorabile pentru soluționarea conflictului transnistrean prin mijloace democratice, dar pentru aceasta este nevoie de „voință politică și o abordare creativă”.

#Munteanu #Formatul_5+2 #Transnistria

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button