Politică

Nagorno-Karabah a raportat 27 de morți în urma bombardamentelor azere

Comisarul pentru Drepturile Omului în Republica nerecunoscută Nagorno-Karabah, Gegham Stepanyan, a declarat că 25 de persoane au fost ucise în urma bombardamentelor din Azerbaidjan pe 19 septembrie, transmite sursa.

Potrivit acestuia, această informație a fost primită de la morga Stepanakert. El a clarificat că doi dintre morți erau civili.

Stepanyan a mai declarat că 138 de persoane au fost rănite, inclusiv 29 de civili. El a adăugat că aceste informații sunt relevante începând cu ora 21:00, ora Erevan (20:00, ora Moscovei).

Ministerul Sănătății al republicii nerecunoscute a raportat în jurul orei 18:00 cinci morți și 80 de răniți.

La 19 septembrie, Azerbaidjan a anunțat începerea „măsurilor locale anti-teroriste” în Nagorno-Karabah cu scopul de a „restabili ordinea constituțională”. Pe tot parcursul zilei, Nagorno-Karabah a fost supus unor bombardamente masive.

Autoritățile republicii nerecunoscute s-au îndreptat către Baku cu o propunere de a opri focul și de a începe negocierile „pentru a rezolva situația actuală”. Ca răspuns, Azerbaidjan a declarat că autoritățile sunt gata să se întâlnească „cu reprezentanții populației armene care locuiesc în regiunea Karabakh a țării noastre”. În același timp, Baku a subliniat că nu intenționează să oprească ostilitățile din Karabakh până când guvernul NKR nerecunoscut nu va fi dizolvat. Azerbaidjanul cere, de asemenea, retragerea forțelor armate armene din regiune.

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a spus că Baku vrea să implice Erevanul în ostilități. El a adăugat că Armenia nu are o armată în Nagorno-Karabah.

#Nagorno-Karabah #bombardamente #Azerbaidjan

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button