Război în Israel

Nasrallah amenință cu rachete, iar Hamas intensifică atacurile în Gaza

Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, a amenințat că niciun loc din Israel nu va scăpa de rachetele lor și a declarat că mișcarea sa are peste 100.000 de combatanți pregătiți pentru orice scenariu de conflict. El a avertizat și Ciprul să nu permită accesul Israelului la aeroporturile și bazele sale, sugerând că ar fi o implicare într-un eventual război, relatează sursa.

Declarațiile sale vin în contextul unei alianțe anti-Israel conduse de Teheran, cunoscută sub numele de Axa Rezistenței, care include și Hamas. Tensiunile în regiune au escaladat, cu violențe intense la granița libano-israeliană și atacuri ale Jihadului Islamic în Gaza, soldate cu sute de victime în ultimele luni.

Hassan Nasrallah a subliniat că „niciun loc”din Israel nu va fi cruţat de rachetele grupării Hezbollah. De asemenea, acesta susține că mișcarea sa are 100.000 de combatanţi. În plus, el a menționat că replica va fi oferită „pe uscat, pe mare şi în aer”.

„Inamicul ştie perfect că ne-am pregătit pentru ce-i mai rău (…) El ştie că niciun loc (…) nu va fi cruţat de rachetele noastre şi că trebuie să ne aştepte pe uscat, pe mare şi în aer. Am depăşit cu mult 100.000 de combatanţi şi avem în Liban mai mulţi decât are nevoie linia frontului, chiar şi în cele mai grele condiţii ale unui război”, a avertizat Nasrallah într-un discurs transmis în direct de televiziunile simpatizante, notează Agerpres.

#război #Gaza #Israel

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button