Internaţional

NATO și-a exprimat sprijinul și solidaritatea pentru România după prăbușirea dronelor rusești pe teritoriul românesc

Purtătorul de cuvânt interimar al Alianței Nord-Atlantice, Dylan White, a reiterat sprijinul și solidaritatea NATO pentru România după situația provocată de prăbușirea dronelor rusești pe teritoriu românesc în ultimele zile, potrivit unui comunicat al NATO, transmite sursa.

„Ambasadorul român i-a informat pe aliații NATO cu privire la atacurile dese ale Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene în apropiere de România, în cadrul unei întâlniri obișnuite ale Consiliului Nord-Atlantic, miercuri. El i-a informat pe aliați că fragmentele de drone similare celor folosite de Rusia au fost identificate pe teritoriu românesc pentru a treia oară. NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul General a vorbit cu președintele Iohannis în weekend. Continuăm să monitorizăm situația în legătură directă cu autoritățile române”, a transmis purtătorul de cuvânt interimar al NATO, Dylan White, scrie Calea Europeană.

Miercuri, echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat în zona localităţilor Nufărul şi Victoria din judeţul Tulcea fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, a informat MApN.

Drept reacție diplomatică, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat din nou la sediul Ministerului Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, context în care i-a fost transmis protestul ferm faţă de violarea din nou a spaţiului aerian al României şi a cerut părţii ruse să înceteze imediat atacurile împotriva populaţiei şi infrastructurii civile ucrainene inclusiv cele de la frontiera cu România.

Este pentru a doua oară când însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe în mai puțin de o săptămână, după convocarea de sâmbăta trecută.

#NATO #sprijin #România

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button