Război în Ucraina

„Ne rezervăm dreptul de a oglindi acțiunile”. Putin despre furnizarea de muniții cu dispersie trupelor ucrainene

Președintele rus Vladimir Putin a spus că trupele ruse pot folosi muniții cu dispersie dacă acestea sunt folosite de Forțele Armate ale Ucrainei, relatează Interfax.

„Rusia are o aprovizionare suficientă de diferite tipuri de muniții cu dispersie, de diferite tipuri”, a spus Putin într-un interviu acordat Moscova. Kremlinul. Putin” canal TV “Rusia 1”.

„Până acum, nu am făcut asta, nu l-am folosit și nu am avut o asemenea nevoie, în ciuda lipsei binecunoscute într-o anumită perioadă de timp, avem și muniție, dar nu am făcut asta,” a spus Putin.

„Dar, desigur, dacă sunt folosite împotriva noastră, ne rezervăm dreptul de a oglindi acțiunile”, a spus el.

Putin a mai sugerat că aliații occidentali au decis să aprovizioneze trupele ucrainene cu muniții cu dispersie „nu din cauza unei vieți bune, ci pentru că au o lipsă de muniție în general”.

În același timp, potrivit lui Putin, însăși administrația americană a numit folosirea munițiilor cu dispersie o crimă. „Iată, cred că așa ar trebui să o tratăm”, a spus președintele Federației Ruse.

Potrivit Agenției, în februarie 2022, utilizarea munițiilor cu dispersie a fost numită crimă de Jen Psaki, care la acea vreme era secretarul de presă al Casei Albe. Psaki a vorbit despre utilizarea unor astfel de muniții de către Rusia împotriva populației civile.

SUA au anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, inclusiv muniții cu dispersie, la începutul lunii iulie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că munițiile cu dispersie vor fi folosite numai împotriva țintelor militare din zonele ocupate ale țării. Zelenski a subliniat că „Rusia le folosește în mod constant pe teritoriul nostru”.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că până acum Rusia nu a folosit muniţii cu dispersie în Ucraina, dar este gata să facă acest lucru dacă acestea sunt folosite de trupele ucrainene.

Organizațiile pentru drepturile omului susțin că, în timpul ostilităților din Ucraina, munițiile cu dispersie au fost folosite atât de Forțele Armate ale Federației Ruse, cât și de Forțele Armate ale Ucrainei.

#Putin #muniții_cu_dispersie #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button