Internaţional

Nepal a încetat să mai elibereze permise de muncă în Rusia cetățenilor după moartea nepalezilor în războiul din Ucraina

Autoritățile nepaleze au încetat temporar să elibereze permise de muncă cetățenilor țării din Rusia și Ucraina. Acest lucru a fost raportat de Reuters cu referire la directorul departamentului pentru ocuparea forței de muncă în străinătate, Kabiraj Upreti. Această decizie a fost luată după ce mai mulți cetățeni ai țării au murit în războiul din Ucraina, transmite sursa.

Guvernul estimează că până la 200 de cetățeni nepalezi au servit în forțele ruse. Ministerul de Externe al Nepalului spune că aproximativ 100 de nepalezi sunt încă dispăruți.

Upreti a spus că decizia de a opri eliberarea autorizațiilor a fost luată „pentru siguranța cetățenilor noștri”.

Reuters notează că cetățenii nepalezi trebuie să obțină permisiunea autorităților pentru a lucra în străinătate. Acest lucru vă permite să contați pe sprijinul guvernului în caz de urgență sau despăgubiri pentru familie în caz de deces.

La începutul lunii decembrie, Nepal a cerut Rusiei să înceteze să-și mai recruteze cetățenii pentru război. Ministerul de Externe al țării a susținut că șase nepalezi au fost uciși în războiul din Ucraina. Reuters scrie că în prezent autoritățile nepaleze sunt la curent cu moartea a 10 cetățeni ai țării.

The New York Times a relatat despre zeci de nepalezi care au semnat contracte cu armata rusă și au intrat în război în Ucraina. Mulți dintre ei, potrivit ziarului, au făcut acest lucru din cauza salariilor mici și a șomajului din țară. O altă parte a nepalezi (cum scrie ziarul, sunt mai puțini) merg în Ucraina și luptă acolo împotriva armatei ruse în legiuni străine.

#Nepal #Rusia #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button