Război în Ucraina

“Nimic nu s-a schimbat”. PMC Wagner continuă să recruteze mercenari pentru războiul din Ucraina

La câteva zile după rebeliunea organizată de Evgheni Prigojin, PMC-ul său Wagner continuă să recruteze oameni pe care să îi trimită la război, a aflat BBC News. În același timp, vorbim despre contracte cu PMC-uri, și nu cu Ministerul Apărării al Federației Ruse, transmite sursa.

Jurnaliştii au apelat liniile de asistenţă telefonică Wagner PMC din diferite oraşe din Rusia. În acele centre de recrutare de mercenari prin care am reușit să ajungem, li s-a spus că „nimic nu s-a schimbat” – recrutarea angajaților se desfășoară ca de obicei.

La mijlocul lunii iunie, ministrul Apărării Serghei Şoigu a semnat un ordin conform căruia toate „formaţiile de voluntari” ruse, la care autorităţile ruse includ PMC Wagner, trebuie să încheie contracte cu Ministerul Apărării până la 1 iulie. Evgheni Prigojin a refuzat să semneze contractul.

Potrivit lui Andrei Kartapolov, șeful Comitetului pentru Apărare al Dumei de Stat, Prigojin a fost „predat” că, dacă PMC-ul său nu a semnat un contract cu Ministerul Apărării, atunci mercenarii nu ar putea participa la ostilități, iar compania, ea însăși ar pierde finanțarea statului.

Evgheni Prigojin, care criticase public de mult timp conducerea Ministerului rus al Apărării, s-a revoltat pe 23 iunie. Unitățile PMC Wagner au intrat în Rostov-pe-Don, iar Prigojin a anunțat un „marș al justiției” la Moscova.

După ce mercenarii au călătorit câteva sute de kilometri spre Moscova fără a întâmpina rezistență, s-a anunțat că Alexandru Lukașenko a negociat cu Prigojin, iar fondatorul PMC Wagner a fost de acord să oprească „marșul justiției”.

După cum a fost anunțat, s-au ajuns la acorduri cu Prigojin, conform cărora mercenarii PMC Wagner pot fie să semneze un contract cu Ministerul Apărării, fie să părăsească serviciul, fie „să meargă în Belarus”.

Centrele de recrutare de mercenari înființate de către PMC Wagner în diferite orașe din Rusia au fost suspendate după începutul rebeliunii, dar după ce Prigojin a abandonat Marșul Justiției, multe dintre ele s-ar fi redeschis.

#Wagner #recrutare #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button