Război în Ucraina

Nivelul apei din rezervorul Kakhovka scade: care este situația acum

Marea joasă medie este de 4-5 centimetri pe oră, transmite sursa.

După catastrofa barajului Kakhovka pe 6 iunie, nivelul apei din rezervorul Kakhovka continuă să scadă, în zona Nikopol este de 9,35 metri.

Potrivit Ukrhydroenergo, nivelul apei a scăzut cu mai mult de un metru într-o zi, iar de la explozie – cu mai mult de 7 metri. În regiunea Herson, nivelul apei în Nipru a scăzut cu 0,54 metri și este de 4,18 metri:

“Rata medie de reflux este de 4-5 centimetri pe oră. Acest lucru se datorează scăderii înălțimii (presiunii) rezervorului. Cu toate acestea, situația este dificil de prezis și necesită un control suplimentar”, notează Ukrhydroenergo.

Se indică faptul că specialiștii lucrează la opțiuni pentru echilibrarea sistemului energetic și asigurarea că oamenii au apă.

În același timp, Ukrhydroenergo relatează că în tronsoanele Niprului care alimentează Canalul Crimeea de Nord au apărut urme de adâncime după explozia hidrocentralei Kakhovskaya.

Consecințele exploziei hidrocentralei Kakhovskaya – cele mai recente informații

După catastrofa hidrocentralei Kakhovka pe 6 iunie, zeci de așezări au fost inundate, mii de oameni au fost evacuați. În același timp, evacuarea nu s-a efectuat la început în teritoriile ocupate temporar, iar apoi ocupanții au anunțat că doar persoanele cu pașapoarte rusești pot evacua.

Pe 10 iunie, șeful OVA din Herson a raportat că nivelul apei de pe malul drept al regiunii scade treptat, zona de inundații aproape că s-a înjumătățit. Cu toate acestea, situația rămâne foarte dificilă. Din 10 iunie, utilizarea apei din Nipru a fost limitată în regiune din cauza gradului ridicat de poluare.

#Nivelul_apei #rezervorul_Kakhovka #Ukrhydroenergo

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button