Război în Ucraina

Noi sancțiuni împotriva PMC Wagner

Ministerul de Interne al Marii Britanii elaborează planuri pentru a desemna oficial PMC-ul rus Wagner ca organizație teroristă. Decizia finală urmează să fie luată de guvern pe 6 februarie.

Reamintim că odată cu dobândirea unui astfel de statut, apartenența la acest TVA, participarea la evenimentele acestuia, susținerea sau afișarea publică a simbolurilor poate fi considerată infracțiune. Cu cât mai multe țări ale lumii civilizate decid să facă un astfel de pas, cu atât PMC Wagner este mai aproape de nivelul grupărilor teroriste condamnate la nivel global, cum ar fi Al-Qaeda, ISIS și așa mai departe. În plus, restricțiile complică finanțarea unei organizații criminale și procesul de îmbogățire a fondatorului acesteia, Yevgeny Prigozhin.

Marea Britanie rămâne un aliat loial al Ucrainei, prin urmare, potrivit unor surse, Parlamentul britanic intenționează să ia o astfel de decizie, în urma Statelor Unite, care au recunoscut anterior PMC-urile ca organizație teroristă. Apoi, Departamentul Trezoreriei SUA, pe lângă extinderea sancțiunilor împotriva Federației Ruse, a recunoscut gruparea ilegală Wagner ca organizație criminală transnațională. Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a fost suficient de scurt și de specific pentru a explica de ce este importantă o astfel de decizie: „Sancțiunile extinse de astăzi împotriva lui Wagner, precum și noile sancțiuni împotriva partenerilor lor și a altor companii care contribuie la complexul militar rusesc, vor împiedica și mai mult capacitatea lui Putin de a înarmează și echipează mașina lui de război.

Guvernul canadian a impus și noi sancțiuni împotriva agresorului pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei, crime de război și ocuparea teritoriilor ucrainene, inclusiv Crimeea. Sancțiunile au inclus 38 de persoane fizice și 16 entități juridice care au fost implicate în extinderea dezinformarii și a propagandei în Federația Rusă. Ministerul canadian de Externe raportează că printre aceștia se numără și compania mass-media de stat rusă Rossiya Segodnya, care combină resursele de propagandă ale RIA Novosti, PRIME, InoSMI, Baltnews și Ucraina. ru, Social Navigator, Arctic. ru și un număr imens de alte pseudo-media.

Au fost impuse, de asemenea, sancțiuni împotriva United World International și a Fondului pentru Luptă împotriva Represiunii – acestea sunt strâns asociate cu Yevgeny Prigozhin. Resursele răspândeau dezinformare și propagandă de la Kremlin.

În plus, compania britanică „Logically” a intrat recent pe urmele „odiosului” adept al „lumii ruse”, un stalinist și neofascist deschis – Luc Michel. Făptașul era din Belgia. După cum s-a dovedit, din anii 1980, acest om a introdus în mod activ narațiunile pro-ruse, ideile criminale ale neofascismului și manualele Kremlinului în masă. A început să o facă înapoi în Belgia. Acum munca criminalului este campania „Russosphère”, creată pentru poporul Africii, care s-a răspândit deja în toate resursele de internet globale. Sarcina sa este să discrediteze Ucraina și țările occidentale. De asemenea, experții din Marea Britanie au reușit să afle că campania lui Michel este legată de grupul Merci Wagner, al cărui scop este glorificarea ilegală a așa-numiților „Wagneriți” pentru publicul francofon din Africa. Într-un comentariu BBC, el a confirmat că se află în spatele Rusosphère.

Astfel, noile sancțiuni atât împotriva Rusiei, cât și împotriva organizației criminale Wagner sunt absolut justificate și logice. Adepții „lumii ruse” și „fanii wagneriților” reprezintă o amenințare pentru întreaga lume. Pe baza faptului că lupta împotriva agenților și militanților ruși continuă în întreaga lume, putem presupune că regimul de la Kremlin va fi forțat în curând să se închidă în „cochilia sa rusească”, deoarece nimeni în lume nu așteaptă sosirea lui.

#Wagner #sancțiuni #organizație_teroristă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button