Necategorizat

Nordgaz Furnizare a rămas din nou fără licență: Motivul invocat de ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anulat pe 6 martie decizia agenției privind suspendarea licenței de furnizare a gazelor naturale a S.R.L. Nordgaz Furnizare.

Motivul anulării deciziei ANRE din 22 decembrie 2023 a fost executarea Hotărîrii irevocabile a Judecătoriei municipiului Bălți, adoptată pe 5 februarie 2024, prin care s-a constatat că, ANRE nu avea motive de suspendare a licenței Nordgaz Furnizare, iar această hotărâre judecătorească a devinit irevocabilă pe 6 martie, transmite sursa.

Potrivit reprezentanților Nordgaz Furnizare, valabilitatea licenței ar fi trebuit restabilită din  6 martie, însă la aceeași ședința, ANRE a luat o altă decizie, care a suspendat din nou licența S.R.L. Nordgaz Furnizare, pe alte motive, și anume, pe motiv că societatea nu a putut finaliza procedura de confirmare a licenței.

În special, potrivit modificărilor Legii Gazelor Naturale, în vigoare de la 29 decembrie 2023, una dintre noile condiții de licențiere a fost un Aviz negativ din partea Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova cu privire la titularul de licență S.R.L. NordGaz Furnizare.

„În cadrul ședinței din 06.03.2024, reprezentanții ANRE au remarcat că SIS a avizat negativ activitatea societății cu ”anumite riscuri asociate securității statului în activitățile Nordgaz Furnizare”. Totodată, nici în avizul negativ al SIS-ui și nici în Decizia ANRE din 06.03.2024, instituții menționate, cu regret, nu a indicatc care sunt ”factori de risc asociate securității statului în activitățile Nordgaz Furnizare”, se arată în anunțul Nordgaz Furnizare.

Reamintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a suspendat licența „Nordgaz Furnizare” S.R.L. pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale pentru un termen de trei luni.

Cu o reacție în acest sens a venit și ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul unei emisiuni TV.

Pe 5 februarie, Judecătoria municipiului Bălți, examinând cererea S.R.L. „Nordgaz Furnizare”, a hotărât că ANRE nu are temei să suspende licența Societății. Hotărârea judecătorească servește drept temei pentru ca ANRE să emită decizia privind reluarea activității S.R.L. „Nordgaz Furnizare”.

#Nordgaz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button