Societate

Nou câștig pentru tânărul gay, agresat în armată: Prejudiciul uriaș pe care-l va achita un bărbat care l-a amenințat cu moartea

O nouă victorie în judecată pentru Marin Pavlescu, tânărul hărțuit în armată din cauza orientării sale sexuale. Un moldovean trebuie să scoată din buzunar 59.000 de lei, după ce l-ar fi amenințat cu moartea, la telefon. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Într-un comentariu pentru Genderdoc-M, Marin a subliniat că va continua să lupte împotriva discriminării și drepturi egale pentru comunitatea LGBT+, transmite sursa.

Amintim că pe 19 iunie 2022, Marin Pavlescu a fost sunat insistent de un necunoscut, care l-a înjurat și amenințat cu moartea. Victima a înregistrat discuția și a depus plângere la poliție. Învinuitul a fost dat în căutare, fiind localizat în Italia și a fost reținut la frontieră în august 2023, când a intrat în țară.

La un an distanță, instanța a decis că bărbatul este vinovat de amenințarea cu omor și vătămare gravă din motive de prejudecată. Acesta trebuie să achite amendă de 27.500 de lei, 10.000 de lei prejudicii morale și 21.500 de lei pentru cheltuielile de judecată ale lui Marin Pavlescu.

Dacă bărbatul nu va plăti amenda, instanța poate să-i schimbe sentința cu pedeapsă cu închisoarea, câte o lună de detenție pentru fiecare 5.000 de lei neachitați. Instanța a mai stabilit că bărbatul nu poate părăsi țara până nu-și ispășește sentința.

#câștig #instanță #gay

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button