Societate

O grenadă de mână și un proiectil de artilerie, descoperite în două grădini din Strășeni și Orhei

Urmele războaielor mai sunt și azi în grădini sau gospodării. Ieri o grenadă de mână a fost descoperită într-o gospodărie din Orhei, iar într-un câmp agricol din Strășeni s-a găsit un proiectil de artilerie. Geniștii atenționează fac apel la prudență, deoarece odată cu începerea sezonului agricol, a crescut și numărul munițiilor neexplodate depistate în sol, scrie sursa.

Geniștii militari ai Batalionului Geniu „Codru” anunță că au executat pe 8 aprilie două misiuni de deminare. Astfel, echipa condusă de maiorul Ion Golovei, a intervenit în localitatea Brăviceni, raionul Orhei, unde a descoperit o grenadă de mână de tip F1, într-o gospodărie.

Aceeași echipă a fost solicitată în localitatea Vorniceni din raionul Strășeni unde, pe un câmp agricol, geniștii militari au depistat un proiectil de artilerie calibrul 122 mm și o bombă de aruncător calibrul 45 mm. 

În acest context, geniștii Armatei Naționale atenționează că odată cu începerea sezonului agricol, numărul munițiilor neexplodate depistate în sol a crescut. Și recomandă să anunțați 112 sau autoritățile publice locale (primăria, poliția) dacă descoperiți un obiect suspect. ️Marcați locul depistării obiectului exploziv și nu atingeți muniţiile cu mâna sau cu alte obiecte; nu loviți sau mişcați muniţiile găsite în pământ sau la suprafaţă. Totodată, nu demontați focoasele sau alte componente și nu aruncați în foc obiectul exploziv.

#război #Orhei #Strășeni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button