Societate

Oazu Nantoi: E nevoie de a revedea standardele de securitate în zona Aeroportului

În urma incidentului produs pe Aeroportul Internațional Chișinău, deputatul PAS Oazu Nantoi sugerează că este necesară revederea standardelor de securitate în zona de aeroport și linia de frontieră. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVR.

Este evident că Republica Moldova are 1222 de kilometri de frontieră cu Ucraina, care duce un război crâncen cu Federația Rusă, un război pentru supraviețuire. Cert este că Aeroportul din Chișinău este un aeroport specific. Încă în mai 2015, Ucraina a reziliat unilateral Acordul de colaborare tehnico-militară între Ucraina și Federația Rusă, care a fost semnat în 1993 și Federația Rusă poate utiliza doar aeroportul de la Chișinău pentru rotația militarilor din trupele de ocupație amplasate în stânga Nistrului, transmite sursa.

Potrivit deputatului, aeroportul din Chișinău a devenit un nod de legătură pentru diferite rute din diferite, iar Poliția de Frontieră ar filtra zeci de persoane dubioase care încearcă să treacă prin acest aeroport. 

Evenimentul tragic care a avut loc astăzi sigur că trebuie să sensibilizeze societatea noastră care este inadmisibil de relaxată, opinia mea personală, în legătură cu evenimentele dramatice din Ucraina. Totodată, se cere de revăzut standardele de securitate în zona de aeroport și linia de frontieră per ansamblu.

Amintim că unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona de tranzit pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. Un pasager a fost rănit și se află în îngrijirea medicilor. BPDS Fulger a reținut atacatorul.

#Nantoi #Aeroport #securitate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button