Economie

Obligații vamale de peste un milion de lei, înregistrate într-o săptămână

În urma controalelor ulterioare finalizate între 26 august și 6 septembrie, Serviciul Vamal a constatat obligații vamale suplimentare în valoare de 1,752 milioane lei.

Potrivit Serviciului Vamal, ca urmare a conformării voluntare a doi operatori economici, care au depus cereri pentru scoaterea de sub supravegherea vamală a mărfurilor (autospeciale) importate cu facilități fiscale și vamale, au fost recalculate taxele de import aferente, informează sursa.

În aceeași perioadă, autoritățile au constatat mai multe încălcări ale legislației vamale, printre care:

  • Utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor de transport destinate persoanelor cu dizabilități;
  • Acordarea nejustificată a scutirii de taxă vamală pe baza originii preferențiale a mărfurilor, stabilită prin asistență administrativă internațională în domeniul vamal;
  • Obținerea nejustificată a unui tratament tarifar favorabil în momentul vămuirii;
  • Neachitarea completă a taxelor de import pentru mărfurile importate.

„Facem apel către persoanele fizice și juridice să respecte cu strictețe legislația fiscală și vamală. De asemenea, reamintim că, conform art. 400 alin. (9) din Codul Vamal al Republicii Moldova, dacă operatorul economic informează Serviciul Vamal în scris despre comiterea unei contravenții vamale înainte ca aceasta să fie descoperită, acesta este scutit de răspunderea materială, cu condiția achitării complete și voluntare a taxelor de import datorate și a penalităților până la aplicarea sancțiunii”, se precizează în comunicatul Serviciului Vamal.

#Obligatii #vama #impozite

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button