Internaţional

ONU: numărul refugiaților din lume a ajuns la 114 milioane

Numărul refugiaților din întreaga lume a ajuns la 114 milioane, transmite Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, transmite sursa.

Principalele motive pentru strămutarea forțată în prima jumătate a anului 2023 au fost războiul pe scară largă în Ucraina, conflictele armate din Sudan, Republica Democrată Congo și Myanmar, precum și o combinație de secetă, inundații și insecuritate în Somalia și acțiunile umanitare, criza din Afganistan.

Au existat 1,6 milioane de noi cereri de azil la nivel mondial în primele șase luni ale acestui an, cel mai mare număr de până acum, potrivit ONU. Din iunie până în septembrie, alte patru milioane de persoane au devenit refugiați, se arată în raport.

„Eșecul comunității internaționale de a rezolva conflicte sau de a preveni altele noi duce la strămutare și suferință. Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt conflictelor și a permite refugiaților și altor persoane strămutate să se întoarcă acasă sau să înceapă o nouă viață”, a spus regizorul Filippo Grandi.

Raportul notează, de asemenea, că consecințele umanitare ale războiului Israelului cu Hamas nu au fost încă evaluate.

#ONU #refugiați #lume

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button