Internaţional

Orban merge la liderul extremei drepte din Austria – poate pentru a discuta despre cooperare în Parliamentul European

Liderul Partidului Austriac pentru Libertate, de extremă dreapta, Herbert Kickl, îi va primi duminică, 30 iunie, pe premierul ungar Viktor Orban și pe fostul prim-ministru ceh Andrej Babis, în vreme ce forțele de dreapta intenționează să se unească în Parlamentul European.

Acest lucru a fost raportat de „European Pravda” cu referire la Kurier.

S-a anunțat că Orbán și Babis, împreună cu Kickl și șeful delegației Partidului Austriac pentru Libertate în Parlamentul European, Harald Vilimsky, vor să pronunțe un „manifest patriotic”.

Despre ce anume va fi acest manifest nu a fost precizat, dar cu o zi înainte, într-un articol pentru ziarul pro-guvernamental Magyar Nemzet, premierul ungar a cerut dreptul european de a „forma grupuri politice puternice în Parlamentul European”.

„Două evenimente decisive vor avea loc duminică – fiți atenți la Paris și Viena”, a scris Orban, făcând aluzie la alegerile din Franța și la întâlnirea sa.

Partidul Austriac pentru Libertate, împreună cu Mitingul Național al Franței, sunt cunoscute a fi cele două forțe conducătoare ale grupului de extremă dreapta Identitate și Democrație din Parlamentul European.

Partidul Fidesz al lui Orban a fost în discuții pentru a se alătura euroscepticii blândi ai grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, condus de premierul italian Giorgia Meloni. Și partidul ANO al lui Babish a vorbit în general despre intenția sa de a-și crea propriul grup.

Să reamintim că șeful guvernului maghiar a numit acordul Partidului Popular European (PPE), social-democraților și liberalilor privind repartizarea funcțiilor de vârf în UE un „pact rușinos”.

#Orban #Austria #Parliamentul_European #cooperare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button