Politică

Organizatorii protestului „Șor” dispar noaptea; Poliția a înregistrat multiple abateri; Demers către Ion Ceban

Primarul capitalei, Ion Ceban, a fost sesizat la 20 septembrie, de către Inspectoratul General de Poliție despre neregulile admise de protestatarii partidului „Șor” în centrul capitalei.Poliția a documentat mai multe abateri: protestatarii aruncă gunoiul la întâmplare ori chiar își satisfac nevoile fiziologice pe gazonul cu iarbă din fața Parlamentului. Admit fumatul în spații publice și, totodată, au fost înregistrate șapte petiții din partea cetățenilor de îngrădire a liberei deplasări pe trotuar. Organizatorii și responsabilii de protest dispar pe timp de noapte din orășelul corturilor. Oamenii legii au solicitat intervenția Primăriei capitalei pentru a recomanda organizatorilor modificarea condițiilor de desfășurare a întrunirii privind locul, forma și ora de desfășurare, transmite sursa.

„Cu părere de rău, nu s-a luat atitudine, iar participanții la protest admit în continuare nereguli, comportament antisocial, blochează trecerea pentru pietoni pe trotuar, admit fumatul în locuri nepermise, aruncă deșeuri în locuri publice, acțiuni care contravin prevederilor Legii”, infomează poliția.

În acest context, forțele de ordine îndeamnă organizatorii acțiunii de protest să fie responsabili de acțiunile participanților, iar Primăria să țină cont de recomandări și să asigure buna desfășurare a acțiunilor.

„Recomandăm să țineți cont de solicitările forțelor de ordine și să dați dovadă de un comportament adecvat!

Ținem să vă asigurăm că forțele de ordine sunt deschise spre colaborare în limita competențelor atribuite pentru asigurarea unui climat de siguranță și ordine publică.

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane”, se mai spune în comunicatul Poliției.

#protestul_„Șor” #Ion_Ceban #multiple_abateri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button