Necategorizat

Parlamentul European adoptă o rezoluție pentru sprijinirea Moldovei

Pe 9 octombrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție ce vizează consolidarea rezilienței Republicii Moldova înainte de alegerile prezidențiale și referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană, programat pentru 20 octombrie 2024. Eurodeputatul Siegfried Mureșan a declarat că rezoluția, adoptată cu o majoritate semnificativă de voturi, subliniază importanța creșterii asistenței europene în fața amenințărilor externe.

În document, se confirmă sprijinul total pentru parcursul european al Moldovei și se evidențiază progresele realizate în reformele interne, care au deschis calea negocierilor pentru aderarea la UE. De asemenea, rezoluția condamnă ingerințele Federației Ruse în procesul electoral și solicită sporirea resurselor pentru a contracara aceste influențe, inclusiv prin alocări financiare sporite pentru modernizarea și dezvoltarea economică a țării.

Imagine: Ilustrativa, sursa: https://stiri.md/article/politica/parlamentul-european-a-adoptat-rezolutia-ce-vizeaza-rezilienta-moldovei/

#ParlamentEuropean #integrare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button