Război în Ucraina

Parlamentul European susține că utilizarea armelor nucleare de către Federația Rusă ar fi o declarație de război împotriva umanității

Lumea trebuie să facă tot posibilul pentru a preveni utilizarea armelor nucleare de către Rusia. În special, Adunarea Generală a ONU ar trebui să adopte o rezoluție conform căreia utilizarea armelor nucleare de către Rusia împotriva Ucrainei va fi privită ca o declarație de război împotriva umanității.

Acest lucru a fost declarat într-un comentariu pentru Guildhall al fostului comandant al Forțelor de Apărare Estoniene, membru al Parlamentului European, generalul locotenent Rigo Terras.

„Folosirea armelor nucleare nu va aduce Rusiei niciun rezultat dorit, așa că nu cred că vor lovi. În același timp, sunt convins că trebuie să facem totul pentru ca acest lucru să nu se întâmple”, a spus politicianul.

„De aceea, susțin inițiativa ca Adunarea Generală a ONU să adopte o rezoluție conform căreia utilizarea armelor nucleare de către Rusia împotriva Ucrainei va fi considerată drept declarație de război împotriva întregii omeniri”, consideră europarlamentarul.

„În ceea ce privește intențiile de utilizare a armelor nucleare, declarațiile rușilor în acest sens sunt suficiente pentru a exclude Rusia din Consiliul de Securitate al ONU. În același timp, poziția Chinei este importantă în această problemă, dar o încercare a rușilor de a folosi arme nucleare le poate schimba poziția”, a rezumat Rigo Terras.

Amintiți-vă că, anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a sugerat indirect că Rusia ar putea folosi arme nucleare împotriva Ucrainei.

Tot mai devreme, președintele Volodymyr Zelensky a avertizat că lumea ar trebui să se pregătească pentru o lovitură nucleară a agresorului.

La postul de televiziune Rusia 1, propagandista rusă Olga Skabeeva și deputatul Dumei de Stat din fracțiunea LDPR Alexei Zhuravlev au discutat în câte secunde va ajunge racheta balistică intercontinentală Sarmat în capitalele Marii Britanii, Germaniei și Franței, țări care oferă arme Ucrainei.

Anterior, șeful Centrului pentru Reforme în Apărare, coordonatorul platformei interdepartamentale de combatere a amenințărilor hibride, care funcționează în cadrul cooperării Ucraina-NATO, Oleksandr V. Danilyuk a mai declarat că, ca răspuns la confirmarea intențiilor de utilizare a armelor nucleare împotriva Ucrainei, Rusia ar trebui exclusă din Consiliul de Securitate al ONU , iar Adunarea Generală a ONU ar trebui să adopte imediat o rezoluție conform căreia un astfel de pas din partea Federației Ruse ar fi o declarație de război asupra umanității.

#război #arma_nucleară #război_mondial

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button