Internaţional

Parlamentul georgian a adoptat proiectul de lege privind „agenții străini” în a doua lectură. Protestele continuă în centrul orașului Tbilisi

La o ședință din 1 mai, Parlamentul georgian a adoptat proiectul de lege „Cu privire la transparența influenței străine” în a doua lectură, transmite sursa.

Ca și în prima lectură, documentul a fost susținut de 83 de deputați din 150 – membri ai partidului Visul Georgian și partenerul său de coaliție, partidul Puterea Poporului.

A treia lectură este programată provizoriu pentru 17 mai.

Mii de oameni s-au adunat din nou în piața din fața clădirii Parlamentului, ca și în zilele precedente, pentru a protesta împotriva adoptării proiectului de lege.

Președintele georgian Salome Zurabishvili a promis anterior că va pune veto dacă legea va fi adoptată. În același timp, partidul de guvernământ are suficiente voturi pentru a trece peste vetoul prezidențial.

Oponenții proiectului de lege îl numesc o copie a legii ruse privind „agenții străini”. Documentul a fost criticat în Statele Unite și Europa: Parlamentul European a propus privarea Georgiei de statutul de candidat pentru aderarea la UE dacă norma este adoptată.

#Georgia #agenții_străini #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button