Politică

Partidul de extremă-dreapta Mitingul Național conduce alegerile parlamentare din Franța

Partidul de extrema dreapta Raliul Național al lui Marine Le Pen conduce primul tur al alegerilor pentru Adunarea Națională Franceză cu un rezultat de 33%, transmite BFM TV, care citează primele rezultate ale votului, transmite sursa.

Pe locul doi se află blocul forțelor de stânga „Noul Front Popular” (28,5%), pe locul trei se află coaliția pro-prezidențială „Împreună” (22%).

Mitingul Național ar putea primi majoritate absolută în al doilea tur de scrutin, transmite postul TV, citând o prognoză a institutului sociologic Elabe. Potrivit acestei estimări, partidul va primi între 260 și 310 de locuri, în timp ce majoritatea în parlament este de 289 de deputați.

În același timp, Noul Front Popular ar putea obține de la 115 la 145 de locuri, iar coaliția pro-prezidențială „Împreună” – de la 90 la 120 de locuri (coaliția are în prezent 245 de locuri).

Institutul Elabe estimează prezența la vot la primul tur de scrutin a fost de 67,5%, semnificativ mai mare decât cea de 47,51% înregistrată în primul tur al alegerilor parlamentare din 2022.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat dizolvarea Adunării Naționale și a convocat alegeri legislative anticipate după ce partidul de extremă dreapta Mitingul Național a câștigat alegerile pentru Parlamentul European din Franța din 9 iunie.

#Franța #alegeri #Mitingul_Național

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button