Politică

Partidul Șor a depus un demers la CEC contra lui Vladimir Vitiuc

Fostul deputat transfug, Vladimir Vitiuc, urmează să revină în Parlament. Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat procedura de validare a mandatului de deputat pentru Vitiuc, după ce liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a rămas fără mandat.

Între timp, joi, 18 mai, Partidul „ȘOR” a depus un demers prin care solicită Comisiei să-și anuleze propria hotărâre, astfel încât Curtea Constituțională (CC) să nu valideze mandatul lui Vitiuc, a anunțat secretarul CEC, Alexandr Berlinschii, în ședința de astăzi, 24 mai, transmite realitatea.md.

„Petiționarul susține că încetarea de drept a mandatului domnului Ilan Șor de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și declararea vacantă a unui mandat de deputat este o soluție prematură și ilegală”, a declarat Berlinschii.

CEC a solicitat opinia lui Vladimir Vitiuc, ex-deputat al Partidului „ȘOR”.

”Domnul Vitiuc invocă că argumentele scrise în cererea prealabilă (n.r. demers depus de Partidul „ȘOR”) sunt în contradicție cu circumstanțele cauzei, fapt pentru care solicită respingerea cererii prealabile și menținerea hotărârii CEC”, a mai precizat secretarul CEC.

În cele din urmă, cu 7 voturi pro și o abținere, demersul Partidului „ȘOR” a fost respins de membrii CEC. În continuare, Înalta Curte urmează să se expună pe marginea acestui subiect.

Amintim că fostul deputat transfug, Vladimir Vitiuc, urmează să revină în Parlament. Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat procedura de validare a mandatului de deputat, după ce liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a rămas fără mandat. Vitiuc este candidatul supleant pe listele formațiunii politice.

Anterior au fost interceptări cu Vladimir Vitiuc în care acesta vorbește despere sume de bani și datorii în contextul activității partidului Șor. Înregistrările au fost publicate de CNA.

Fostul deputat transfug, Vladimir Vitiuc, cel care a schimbat mai multe partide (PCRM, PD, Partidul Șor), figurează și în calitate de bănuit pentru coruperea deputaților. Acesta s-a aflat sub control judiciar după ce a stat în Penitenciarul 13. Vitiuc este bănuit și de îmbogățire ilicită.

#Partidul_Șor #CEC #Vladimir_Vitiuc #demers

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button