Internaţional

Patru țări UE cer oprirea liberalizării vizelor cu Georgia – europarlamentar

Membrul Parlamentului European Marketa Gregorova a raportat că patru țări cer introducerea de sancțiuni împotriva Georgiei, în special, încetarea liberalizării vizelor cu această țară.

Declarația ei este citată de portalul SOVA, scrie European Pravda.

Gregorova a menționat că aceste țări sunt Estonia, Țările de Jos, Cehia și Suedia.

Potrivit acesteia, ei cer sancțiuni împotriva Georgiei, precum și suspendarea liberalizării vizelor ca răspuns la adoptarea legii „agenților străini”.

Totodată, deputatul a remarcat că aceste patru state nu au sprijin majoritar pentru ideea lor.

„În general, sunt îngrijorat nu numai de legea „agenților străini”, ci și de legea privind modificările Codului Fiscal, care va permite, în esență, oligarhilor ruși să se sustragă la sancțiuni. Astfel, aceste legi arată o tendință foarte îngrijorătoare -. că Georgia se înclină spre Rusia”, a spus europarlamentarul.

Să ne amintim că, joi, summitul UE a anunțat oprirea de facto a aderării Georgiei la Uniunea Europeană din cauza legii „rusești” privind „agenții străini”.

Anterior, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate, Josep Borrell, a confirmat că Uniunea Europeană a pregătit propuneri de măsuri împotriva Georgiei în eventualitatea unei noi cursuri antidemocratice.

În plus, APCE a cerut Georgiei să abroge imediat legea scandaloasă privind „agenții străini”.

#Georgia #APCE #UE #vize

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button