Război în Ucraina

Pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri cu decapitarea militarilor ucraineni

Pe rețelele de socializare au apărut săptămâna trecută două videoclipuri care par să arate decapitarea soldaților ucraineni. Videoclipurile par a fi cu evenimente separate. Unul dintre ei poate să fi fost filmat foarte recent, în timp ce celălalt – din cantitatea de frunziș văzută pe sol – pare că a fost filmat în timpul verii, transmite sursa.

Primul videoclip a fost postat pe un canal de socializare pro-rus pe 8 aprilie. Se presupune că a fost filmat de mercenari ruși din grupul Wagner și pare să arate cadavrele decapitate ale doi soldați ucraineni care zac la pământ lângă un vehicul militar distrus.

În videoclip, se aude o voce, în spatele camerei, sunetul aparent distorsionat pentru a preveni identificarea vorbitorului.

„[Vehiculul blindat] a fost lovit de o mină”, spune vocea, vorbind rusește.

Aparent, referindu-se la cadavrele de pe pământ, vocea, râzând, continuă: „I-au ucis. Cineva a venit la ei. S-au apropiat de ei și le-au tăiat capul.”

Se pare că soldaților morți li s-au tăiat mâinile.

Conturile de socializare din Rusia spun că videoclipul a fost filmat lângă Bakhmut, în estul Ucrainei, care a fost scena celor mai aprige lupte din război de multe luni, cu luptătorii Wagner foarte implicați. CNN nu poate confirma independent locația videoclipului.

Al doilea videoclip, care a fost postat pe Twitter și este foarte neclar, pare să fi fost filmat în timpul verii din cauza cantității de plante de pe sol. Acesta își propune să arate un luptător rus care folosește un cuțit pentru a tăia capul unui soldat ucrainean. O voce de la începutul videoclipului sugerează că victima ar fi fost încă în viață când a început atacul brutal.

La scurt timp după ce au apărut videoclipurile, Andriy Yermak, un consilier de top al președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, a postat pe Twitter: „Va fi o responsabilitate pentru toate”.

Un canal oficial Telegram al guvernului ucrainean a spus că tweetul este o referire directă la „un alt videoclip de execuție publicat de ruși”.

Luni, Institutul pentru Studierea Războiului a declarat că Wagner „se pare că a continuat să comită crime de război prin decapitarea militarilor ucraineni în Bakhmut”, făcând referire la o fotografie distribuită pe site-urile de socializare pro-ruse care arată ceea ce părea a fi un cap tăiat montat pe un spike, despre care au pretins că aparținea unui soldat ucrainean. ISW a raportat incidente similare în Popasna, în regiunea Luhansk, unde trupele Wagner au activat și la începutul războiului.

Unele conturi pro-ruse de pe rețelele de socializare au sugerat că forțele ucrainene au fost responsabile pentru decapitari într-un efort de a ascunde identificarea. Aceasta este o afirmație similară făcută de șeful lui Wagner, Yevgeny Prigozhin, în ianuarie, după ce luptătorii săi au găsit cadavrele cu mâinile și capetele tăiate lângă Bakhmut.

#decapitarea_militarilor_ucraineni #Wagner #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button