NecategorizatPolitică

Peste 2.000 de lideri PPE vin la București: Deciziile care vor fi luate în timpul Congresului

Peste 2.000 de lideri PPE vin la București. Ursula von der Leyen va fi aleasă candidat pentru șefia CE, conform sursei.

Congresul Partidului Popular European (PPE) se va desfăşura pe 6 şi 7 martie, la Romexpo, fiind găzduit de Partidul Naţional Liberal. Congresul PPE va reuni peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni. 

Din PPE fac parte 84 de partide şi parteneri din 44 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene (Ursula von der Leyen) şi Parlamentului European (Roberta Metsola), şefi de stat sau de guvern din 12 ţări membre ale UE, zece membri ai Comisiei Europene şi cel mai numeros grup politic (178 de membri) din Parlamentul European.

La Congresul de la Bucureşti, cel mai mare eveniment politic al PPE înaintea alegerilor europarlamentare din iunie, va fi oficializată candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene, va fi dezbătută strategia acestei familii politice pentru alegerile europene din 6-9 iunie şi va fi adoptat programul politic al PPE.

Joi vor avea intervenţii, în faţa delegaţilor PPE, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola, preşedintele PPE Manfred Weber, şefi de state şi de guverne din UE.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE.

Următoarele alegeri europarlamentare se vor ține între 6-9 iunie 2024.

#UE #congres #CE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button