Politică

Peste 20 de troleibuze, made in Moldova, vor circula pe străzile din Bălți. Ministrul Alaiba spune de când

Peste 20 de troleibuze electrice, made in Moldova, vor circula pe străzile din Bălți cu vin cod moldovenesc. Anunțul a fost făcu de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, pe 20 decembrie. Potrivit oficialului, primele două troleibuze ar putea ajunge la Bălți la sfârșitul lunii, transmite sursa.

„Un pas important în industrie. Foarte curând! (…) Primele 2 unități vor ajunge chiar la finalul acestui an. Asta ne-a spus Vitalie Eșanu. Anul viitor va produce încă 50 de troleibuze. Sunt construite 32% din piese locale, dar vor să crească la peste 55%. Iar noi vom crea condițiile necesare pentru a ajunge la acest scop. (…) Moldova nu stă pe loc. Ne mișcăm rapid, producem și ne dezvoltăm. Suntem o țară care crede în potențialul produsului său autohton”, a scris ministrul Dumitru Alaiba.

Precizăm că alte peste 20 de troleibuze noi, procurate din Ucraina, pe bani europeni, vor ajunge în municipiul Bălți în curând. Se întâmplă după ce Parlamentul  a votat, în prima lectură, pe 15 decembrie, un proiect de lege care prevede scutirea mijloacelor de transport electric de taxele vamale.

#Alaiba #troleibuze #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button