Internaţional

Peste 29 de mii de persoane au trimis apeluri la Comisia de anchetă cerând eliberarea cadavrului lui Alexei Navalnîi rudelor sale

În seara zilei de 18 februarie, peste 29 de mii de persoane au trimis contestații la Comisia de anchetă cerând ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie restituit rudelor sale, transmite OVD-Info.

Peste 12 mii de persoane au trimis contestații la Comisia de anchetă cerând ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie restituit celor dragi, relatează proiectul pentru drepturile omului OVD-Info. Proiectul prevedea trimiterea contestațiilor la Comisia de anchetă în seara zilei de 17 februarie.

„Numai solidaritatea va ajuta la realizarea dreptății pentru Alexei Navalny și familia sa acum. OVD-Info a lansat ieri o colecție de contestații la Comisia de anchetă: împreună cu dumneavoastră, solicităm extrădarea cadavrului lui Alexei. În mai puțin de 24 de ore, peste 12 mii de oameni au trimis solicitări prin serviciul Woodpecker”, scrie proiectul.

Activiștii pentru drepturile omului au subliniat, de asemenea, că eliberarea cadavrului ar trebui să aibă loc cât mai curând posibil. „Alexey Navalny, cel puțin după moarte, ar trebui să fie cu rudele lui. Ancheta cu privire la circumstanțele uciderii sale ar trebui să înceapă cât mai curând posibil”, au adăugat activiștii pentru drepturile omului.

Secretarul de presă al politicianului, Kira Yarmysh, a raportat pe 17 februarie că Comitetul de anchetă a refuzat să elibereze cadavrul lui Navalny rudelor până la finalizarea verificării. Potrivit coordonatorului pentru dosare penale al proiectului pentru drepturile omului „OVD-Info” Eva Levenberg, verificarea poate dura până la 30 de zile. Totodată, OVD-Info a precizat că cadavrul nu poate fi returnat mai mult timp: „Pe lângă control, există o anchetă a cazului, iar în cadrul acestuia, decizia de eliberare a cadavrului este luată doar de către organul care efectuează inspecția.”

#Navalnîi #cadavrul #rude

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button