Internaţional

Politico: SUA vor anunța contracte de arme în valoare de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina

Statele Unite se pregătesc să anunțe unul dintre cele mai mari pachete de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de aproximativ șase miliarde de dolari, care va fi furnizat în cadrul programului USAI (Ukraine Security Assistance Initiative).

Politico a luat cunoştinţă de acest lucru, relatează European Pravda.

Programul USAI presupune ca guvernul SUA să încheie contracte cu companiile americane de apărare pentru a produce noi arme pentru Ucraina, mai degrabă decât să furnizeze echipamente din depozitele sale.

Potrivit publicației, pachetul va fi anunțat oficial vineri, 26 aprilie. Acest lucru va fi făcut de șeful Pentagonului, Lloyd Austin, în timpul unei întâlniri în format Ramstein.

Interlocutorii publicației au spus că pachetul va conține rachete pentru complexele Patriot, muniție de artilerie, muniție pentru HIMARS, drone, echipamente antidrone, precum și rachete aer-aer pentru luptători.

Este de așteptat ca aceste arme să ajungă în Ucraina în decurs de câțiva ani.

După cum s-a raportat, președintele american Joe Biden a semnat un pachet de legislație adoptat de Congres pe 24 aprilie, care prevede alocarea a aproape 61 de miliarde de dolari în asistență militară și economică suplimentară Ucrainei, precum și asistență pentru alți aliați ai SUA.

Imediat după aceasta, Statele Unite au anunțat un pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 1 miliard de dolari.

Cu o zi înainte, consilierul pentru securitate națională al președintelui american Jake Sullivan a confirmat că Ucraina a primit rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS și livrările acestora vor continua în viitor.

#SUA #Ucraina #contracte_de_arme

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button