Război în Ucraina

Popescu: Evenimente din Rusia ne arată că e important să continuăm parcursul spre UE

Cu toții suntem martorii evenimentelor care se desfășoară în Rusia, iar acestea ne aduc aminte, încă o dată, că pentru a păstra pacea, stabilitatea și democrația în țara noastră, e important să continuăm parcursul de aderare la Uniunea Europeană.

Declarația îi aparține ministrului Afacerilor Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, și a fost făcut în contextul evenimentelor care au loc în Rusia. transmite sursa.

„Este mai important ca niciodată să ne îndepărtăm de spațiul euroasiatic al distrugerii și războiului. În Moldova nimeni nu are nevoie de război și dezbinare, indiferent de etnie sau limbă vorbită, fie ea română, rusă, găgăuză, ucraineană sau bulgară etc. De aceea, avem o singură șansă de a progresa și de a ne dezvolta, și anume să continuăm pe drumul european al țării noastre. Doar în UE putem păstra pacea, respectul pentru diversitatea culturală și pentru drepturile și libertățile omului”, a spus Popescu.

În context, ministrul a menționat că „astăzi, indiferent de preferințele noastre politice sau geopolitice – este imperativ să ramânem uniți împotriva războiului și să acționăm împreună pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană.”

Amintim că în Rusia, trupele Wagner în frunte cu Evghenii Prigojin au ocupat orașul Rostov și structurile militare din regiune. Autoritățile regionale au anulat toate evenimentele planificate pentru acest weekend, iar populația este îndemnată să nu iasă din case.

În acest sens, liderul de la Kremlin a declarat că va apăra poporul rus și l-a acuzat pe șeful Wagner de trădare de patrie.

Consilierul al șefului biroului prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak a comentat revolta lui Evghenii Prigojin și a grupului paramilitar Wagner, afirmând că „lansarea contraofensivei ucrainene a destabilizat în sfârșit elitele rusești și că asistăm la începutul unui război civil în Rusia”.

De asemenea, pentru prima dată în istorie, în Capitala rusă și în întreaga regiune Moscova a fost declarată „operațiune contra-teroristă”, iar Comitetul Național Antiterorism al Rusiei a anunțat instituirea unei serii de măsuri în zonele de risc.

#Popescu #Rusia #Wagner

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button