Internaţional

Popularitatea lui Putin în declin după atacurile ucrainene în Kursk

Potrivit unui sondaj publicat vineri de Centrul pentru Studiul Opiniei Publice (Vtsiom), popularitatea președintelui Vladimir Putin a suferit o scădere considerabilă după ofensiva ucrainenilor în regiunea Kursk.

Sondajul, realizat între 26 august și 1 septembrie, relevă că doar 75,5% dintre ruși își exprimă încrederea în liderul de la Kremlin, în scădere față de 81,5% la sfârșitul lunii iulie. Aproape 20% dintre respondenți au declarat că nu au încredere în președinte, iar restul au preferat să nu răspundă, conform sursei.

Declinul încrederii în Putin

Înainte ca trupele ucrainene să lanseze atacuri directe pe teritoriul rus, Putin se bucura de o încredere de peste 80%. Ofensiva ucraineană a surprins armata rusă, slab desfășurată în provincia Kursk. De asemenea, 72% dintre respondenți aprobă modul în care președintele administrează țara, marcând o scădere de 6,4 procente comparativ cu sfârșitul lunii iulie.

Se pare că incapacitatea armatei ruse de a apăra teritoriul național a erodat încrederea populației în liderul de la Kremlin, în ciuda continuării avansului trupelor ruse pe frontul din estul Ucrainei.

În urma ofensivei lansate pe 6 august, armata ucraineană a avansat câteva zeci de kilometri în interiorul Rusiei. Forțele ruse au trimis întăriri și au stabilizat acest nou front, dar nu au înregistrat progrese semnificative recent. În același timp, armata ucraineană nu a reușit să facă noi progrese, iar armata rusă nu a reușit să recâștige teritoriul pierdut.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că armata sa controlează aproximativ 100 de așezări în provincia Kursk și că această ofensivă a forțat Rusia să mute zeci de mii de soldați de pe frontul din estul Ucrainei. Putin consideră că angajarea unităților bine instruite și echipate de către Kiev a slăbit forțele ucrainene de pe frontul estic, permițând Rusiei să obțină noi progrese în estul Ucrainei.

#Putin #Popularitate #Ofensiva

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button