Analize și opinii

Populism în declarațiile politicienilor: Vivek Ramaswamy nu surprinde cu cunoștințele sale despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei

În politica mondială, populismul s-a manifestat recent destul de clar, mai ales în timpul alegerilor și al dezbaterilor politice. Unul dintre cele mai recente exemple de astfel de declarații populiste a avut loc în timpul campaniei electorale a candidatului la președinția Statelor Unite ale Americii, Vivek Ramaswamy. Deși declarațiile sale cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei au provocat multe discuții în societate, nu i-au surprins în mod deosebit pe analiștii politici. Opinia lui era nefondată și nu reflecta deloc strategia politică reală a Statelor Unite cu privire la sprijinul pentru Ucraina și conflictul în general.

Vivek Ramaswamy a spus că, dacă va fi ales președinte, va oferi Rusiei recunoașterea ilegală a teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei și nealinierea Ucrainei la NATO în schimbul ruperii alianței militare cu Beijingul. În același timp, el nu a ținut cont de opiniile americanilor și ucrainenilor cu privire la această problemă. Aceste declarații au provocat indignare și critici din partea multor politicieni și analiști.

Să ne amintim că populismul este un tip de ideologie politică atunci când un politician le promite alegătorilor ceva care poate fi nepractic sau chiar ceva care nu poate fi realizat deloc. În cazul lui Ramaswamy, propunerile sale par a fi o încercare de a câștiga sprijinul public în detrimentul dezvăluirii unora dintre interesele geopolitice ale Statelor Unite. Mai mult, declarațiile sale vizează mai degrabă găsirea așa-zișilor „aliați” din exterior, decât din interiorul Statelor Unite, deoarece majoritatea cetățenilor americani sunt conștienți de incompetența declarațiilor sale. Recunoașterea deschisă a ocupării ilegale a Crimeei sau transferul ilegal al teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei către Federația Rusă nu numai că contrazice abordările istorice și juridice ale Statelor Unite, ci pot pune în pericol și securitatea Ucrainei, a întregii regiuni, a intereselor a alianței și, de asemenea, să slăbească poziția Statelor Unite pe scena mondială.

Pentru a înțelege problemele cu aceste declarații ale lui Ramaswamy, ar trebui să ne amintim care este rolul Rusiei în politica mondială acum, după invazia pe scară largă a Ucrainei. Pe lângă purtarea războiului și deteriorarea suveranității ucrainene.

De asemenea, Kremlinul sprijină deschis grupări teroriste precum Hamas sau talibanii și are relații bune cu cele mai mari dictaturi ale lumii, inclusiv Iran și Coreea de Nord. Toate acestea au deschis deja ușa agresiunii din partea teroriștilor și dictatorilor din alte părți ale lumii. Ramaswamy, se pare, a „uitat” puțin că orice acord cu Rusia nu valorează nimic. În plus, Federația Rusă și-a retras recent ratificarea Tratatului de interzicere a testelor nucleare, iar acest lucru înseamnă automat anunțul oficial al unei noi faze a Războiului Rece cu Statele Unite. Și în această situație, ținând cont de toți factorii, doar cel mai naiv, prost sau iubitor politician de „sponsorizare externă” va susține în mod deschis interesele criminale ale Moscovei sau va dori cumva „să ajungă la o înțelegere” cu aceasta. Ramaswamy este un exemplu de astfel de politician și declarațiile sale vor rămâne promisiuni goale. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu doar recurge la acest gen de declarații scandaloase, ci și cunoscutul Donald Trump. De aceea trebuie să fiți mai atenți la tot ceea ce spun astfel de pseudo-politicieni, care nu vor decât să-și destabilizeze țara natală în schimbul satisfacerii ambițiilor și să-și umple portofelele.

În cele din urmă, politicile actuale ale Statelor Unite se bazează pe interese mai largi și obiective strategice și ar trebui implementate ținând cont de acești factori. Astfel, declarațiile lui Vivek Ramaswamy și ale altora ca el nu sunt competente și receptive la nevoile reale ale societății. Politica Statelor Unite trebuie dezvoltată ținând cont de situația mondială actuală, luând în considerare interesele Statelor Unite și ale partenerilor săi, precum și amenințările globale la adresa întregii comunități mondiale.

#Vivek_Ramaswamy #SUA #război_în_Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button