Internaţional

Premierul Fico a fost externat la domiciliu, unde îşi va continua recuperarea

Prim-ministrul slovac Robert Fico, rănit grav într-o tentativă de asasinat la începutul acestei luni, a fost transferat joi seara de la spitalul din Banská Bystrica la domiciliul său din Bratislava, pentru a-şi continua recuperarea, a informat vineri instituţia medicală, transmite sursa.

Fico (59 de ani) a fost transportat pe calea aerului din oraşul Banská Bystrica în capitală, a relatat canalul de ştiri TA3, citând-o pe Miriam Lapuníková, directoarea spitalului Roosevelt din Banská Bystrica, unde fusese operat, scrie şi agenţia dpa.

Lapuníková anunţase anterior că Fico nu va fi transferat la un alt spital întrucât şi-a exprimat dorinţa de a fi externat la domiciliu de îndată ce sănătatea sa o va permite.

În afara complexului rezidenţial din Bratislava unde este situat apartamentul lui Fico au fost desfăşuraţi poliţişti pentru a supraveghea locul, a relatat postul public RTVS.

Premierul populist de stânga s-a aflat în stare critică după ce a fost împuşcat cu mai multe gloanţe în ziua de 15 mai în timp ce se îndrepta spre a saluta un grup de susţinători, după o şedinţă de guvern ţinută în oraşul Handlova.

Deocamdată nu se poate previziona dacă şi când premierul îşi va putea relua atribuţiile oficiale. Reprezentanţi ai guvernului au declarat miercuri că, pentru prima oară de la tentativa de asasinat, Fico a putut să mănânce din nou.

#Fico #domiciliu #recuperare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button