Război în Ucraina

Presa cehă: Putin vrea să transforme Ucraina într-un spațiu pârjolit, fără viață

Președintele rus Vladimir Putin i-a ordonat lui Shoigu să transforme Ucraina într-un spațiu ars, fără viață. Eliminarea orașelor ucrainene cu bombe aeriene controlate este a doua etapă a planului lui Putin pentru depopularea artificială a Ucrainei, relatează publicația cehă «Aktuální zprávy».

„În prima etapă, atacurile cu rachete și bombe sunt concepute pentru a semăna panică în rândul populației civile și a o forța să fugă. A doua etapă implică distrugerea infrastructurii rezidențiale și industriale a orașelor ucrainene de către KAB, cu scopul de a le face nelocuibile. Și, în cele din urmă, în a treia etapă, orașele distruse și pustii vor fi luate cu asalt de unități în avans ale forțelor de ocupație ruse”, relatează presa cehă.

După cum clarifică publicația, această informație este confirmată de faptul că, în martie 2024, Forțele Aerospațiale Ruse au folosit un număr record de bombe în Ucraina – peste 2.300 de unități. Aceasta este cu 50% mai mare decât în ​​februarie a acestui an, când Rusia folosea 1.500 de bombe.

„Pe 21 martie a acestui an, complexul militar-industrial rus a reluat producția de bombe FAB-3000 de trei tone – acest tip de bombe are o putere distructivă care o apropie de armele neconvenționale. Dacă dinamica utilizării bombelor aeriene reglabile crește, atunci în aprilie armata rusă va stabili un alt record trist – aproximativ 3000 de bombe, din care mare parte va cădea în zonele rezidențiale ale orașelor ucrainene apropiate de granița cu Rusia”, au spus cehii.

Acest scenariu amenință cu consecințe catastrofale pentru Ucraina, scrie Aktuální zprávy. „Milioane de ucraineni vor fi forțați să fugă în Europa, care va fi în pragul unei crize migraționale, care amenință infrastructura socio-economică a UE. Zeci de mii de cetățeni ucraineni vor fi uciși în timpul atacului asupra orașelor ucrainene de către armata rusă, după distrugerea lor preliminară de către bombele aeriene”, afirmă presa cehă.

Jurnaliştii cred că Putin creează condiţiile prealabile în Ucraina pentru cea mai mare catastrofă umanitară, care va fi precedată de crime de război masive comise de armata rusă împotriva rămăşiţelor populaţiei civile rămase.

Loviturile rusești cu bombe aeriene asupra orașelor ucrainene reprezintă o încălcare a Convenției de la Geneva din 1949 privind protecția persoanelor civile în timp de război și, în același timp, o ilustrare a amenințării din partea Federației Ruse, care comite multiple crime de război, contrar. la principiile și normele dreptului internațional.

„Ignorarea acestei amenințări nu face decât să-l încurajeze pe Putin să rezolve în cele din urmă „problema ucraineană” prin distrugerea completă a infrastructurii rezidențiale și industriale a Ucrainei și exterminarea sau expulzarea ucrainenilor. Numai conștientizarea posibilelor consecințe catastrofale pentru Europa ale acestor tactici rusești și dotarea urgentă a forțelor armate ucrainene cu armele necesare pentru a descuraja aviația rusă va ajuta la prevenirea unei tragedii în Ucraina, al cărei scenariu detaliat a fost scris la Kremlin. conchide publicația cehă.

#Ucraina #Rusia #Război #Putin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button