InternaţionalRăzboi în Ucraina

Președintele Consiliului European a reacționat la atacul rus asupra Epicentrului din Harkov

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a calificat atacul rusesc asupra hipermarketului de construcții Epicenter din Harkov, unde au fost uciși cel puțin 12 persoane, o crimă teribilă, transmite sursa.

Acest lucru a fost raportat de „European Pravda”.

Într-o declarație pe rețeaua de socializare X (Twitter), Michel a numit atacul rusesc asupra Harkovului „îngrozitor”.

“Eforturile Rusiei de a teroriza civilii ucraineni ca parte a războiului său de cucerire împotriva Ucrainei sunt criminale. Împreună putem opri atacurile brutale ale Rusiei. Trebuie urgent să avansăm cu o soluție cuprinzătoare pentru a proteja Ucraina de atacurile aeriene”, a scris Charles Michel.

Să vă reamintim că în dimineața zilei de 26 mai la Harkov s-a raportat că eliminarea incendiului din Epicentru după lovitură a durat 16 ore. Moartea a 12 persoane a fost deja confirmată, iar alte 16 sunt considerate dispărute.

Șeful Ministerului de Externe ceh a spus mai devreme că aceasta este o demonstrație clară a modului în care Rusia „dorește pacea”.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a lansat duminică un mesaj video în care a cerut liderilor lumii, în special SUA și China, să participe la summitul pentru pace din Elveția. Videoclipul a fost înregistrat într-o tipografie distrusă de un atac rusesc la Harkov.

#Epicentru #atac #Charles_Michel

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button