Economie

Președintele Moldovagaz a declarat că datoriile istorice ale întreprinderilor de stat Termoelectrica și RED Nord sunt de 46 de milioane de dolari

Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, se arată nedumerit de rezultatele auditului datoriei întreprinderii, transmite sursa.

Pentru el nu e clară cifra de 8,6 milioane de dolari, datorii istorice pe care Chișinăul spune că este gata să le plătească Gazprom, în condițiile în care, spune el, numai datoriile istorice ale întreprinderilor de stat Termoelectrica și RED Nord sunt de 46 de milioane de dolari. 

Totodată, Vadim Ceban a precizat că va urma și un răspuns amplu în scris la concluziile raportului de audit a datoriilor istorice ale Moldovagaz. 

TV8.md reamintește că auditul internațional a arătat că cea mai mare parte a datoriei istorice a Moldovagaz nu este confirmată prin documente. Prin urmare, Moldova este gata să achite Gazprom la această etapă numai 8,6 milioane de dolari. Despre aceasta a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul a declarat că datoria istorică a Republicii Moldova față de Gazprom, la sfârșitul lunii martie 2022, constituia 709 milioane de dolari. O mare parte, de 400 milioane de dolari, a expirat și nu mai poate fi executată, iar pentru 276 milioane nu au fost prezentate documente.

#Moldovagaz #Gazprom #datorii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button