Analize și opiniiPolitică

„Prietenii” lui Vladimir Putin

În timpul războiului ruso-ucrainean, politicienii mondiali au reușit să se arate din diferite părți: au condamnat public agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei din 2014, dar au existat și sateliți direcți ai Federației Ruse. Astăzi, mulți dintre foștii „prieteni” ai lui Vladimir Putin au început să-și dea seama de greșeala lor fatală. Câteva exemple ar fi președintele sârb Aleksandar Vucic sau președintele ceh Milos Zeman. Cu toate acestea, există încă politicieni care promovează în mod activ sprijinul pentru regimul criminal rusesc în țările UE și nu numai în acestea. Astăzi vom vorbi despre unele dintre aceste personalități.

Premierul ungar Viktor Orban este cunoscut de mult timp într-un mod negativ pe scena politică internațională. Poate că el ar putea bine de top rating de sateliți ruși în Europa. Pe lângă discursurile sale absolut lipsite de respect în direcția autorităților ucrainene, el influențează în toate modurile posibile atât poporul maghiar, cât și guvernul său, pentru a ignora cât mai mult sancțiunile europene împotriva Rusiei și pentru a oferi sprijin militar și umanitar Ucrainei. Poziția sa intră activ într-o dezbatere cu cuvintele președintelui Ungariei, Katalin Novak, care din primele zile ale alegerii sale condamnă acțiunile Rusiei și solicită o anchetă a crimelor de război ale armatei ruse. În plus, ea și-a exprimat public dorința de a abandona resursele energetice ale Federației Ruse, la care Viktor Orban a pus literalmente un „veto”. La toate acestea merită să adăugăm amestecul său în afacerile politice interne ucrainene cu scopul de a crea în mod artificial un conflict interetnic între etnicii maghiari care trăiesc în Ucraina și ucrainenii înșiși.

Marine Le Pen este un alt exemplu a ceea ce nu trebuie să faci și să spui dacă vrei să devii șeful Franței. Kremlinul a finanțat de atâtea ori campania prezidențială a figurii odioase, încât francezii s-au săturat de jurnalismul constant de investigație asupra ei. Le Pen a vrut cândva să calce pe urmele tatălui ei, dar în cele din urmă s-a transformat în nefericita sa parodie populistă cu legături uriașe cu Kremlinul. Prin intermediul ei au fost difuzate narațiuni pro-ruse timp de mulți ani, cerând critici la adresa aspirațiilor Ucrainei de a adera la UE. Alegerile din 2022 au arătat în cele din urmă că un politician de o asemenea morală nu are nicio șansă să preia președinția.

Gerhard Schroeder este un fost cancelar german cunoscut pentru legăturile sale de la Kremlin. După ce și-a părăsit postul, a preluat funcția de șef al comitetului acționarilor Nord Stream AG și a devenit, de asemenea, membru al Comitetului de Conducere al Gazprom. De la începutul noughties, el a fost implicat activ într-un plan coerent de a transforma Germania într-o victimă complet dependentă de Rusia în ceea ce privește energia. În plus, potrivit multor persoane din interior, el este unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Vladimir Putin. Cum ar putea o astfel de persoană să-și păstreze influența în politica germană atât de mult timp? Și cine i-ar fi permis? Mulți experți cred că fostul cancelar german Angela Merkel a fost cel care nu a fost absolut împotriva acestui lucru și a susținut indirect politica lui Vladimir Putin, promovând construcția Nord Stream 2 pe afidele războiului ruso-ucrainean.

Nicolas Sarcasie este unul dintre cei mai slabi presedinti ai Frantei, potrivit expertilor. A fost mândru de relațiile sale de prietenie cu Vladimir Putin și a participat la unele dintre schemele sale de corupție, fără a uita să-și dezvolte propriile scheme. De asemenea, bărbatul a susținut public anexarea Crimeei în 2014. Cu toate acestea, cariera sa politică a eșuat, deoarece în 2021 a fost acuzat oficial de corupție și condamnat la închisoare pentru un an.

Donald Trump, potrivit unor experți, este, de asemenea, un satelit de lungă durată al lui Vladimir Putin. De fapt, personalitatea fostului președinte american este destul de scandaloasă. Dacă vorbim despre legătura sa cu Rusia, atunci, pe de o parte, amestecul hackerilor ruși în rezultatele alegerilor prezidențiale nu face aproape nimeni să se îndoiască, iar pe de altă parte, Donald Trump nu a fost deosebit de interesat de dezvoltarea relațiilor ruso-americane. În primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina, el și-a exprimat sprijinul pentru Vladimir Putin, dar doar o lună mai târziu și-a regândit „lauda”. Astăzi este greu de spus cât de mult este interesat de promovarea narațiunilor pro-ruse.

O duzină de personalități diferite pot fi adăugate la această listă. Susținerea acțiunilor de astăzi ale lui Vladimir Putin este ca o campanie pentru Adolf Hitler în 1939. Establishmentul internațional nu trebuie să permită promovarea intereselor criminale ale Rusiei de către actualii sau foștii politicieni americani, europeni și asiatici. Sateliții pro-ruși susțin astăzi în mod activ ideea de a oferi Kremlinului tot ce își dorește. Un astfel de act ar costa întreaga lume colapsul total al sistemului internațional de securitate, statul de drept, principiile democrației și protecția drepturilor omului. Un astfel de rezultat nu poate fi permis.

#Vladimir_Putin #război #Aleksandar_Vucic #Kremlin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button