Internaţional

Prim-ministrul Armeniei a anunțat că țara va părăsi CSTO

Premierul armean Nikol Pashinyan a declarat că țara se va retrage din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, o alianță militară de facto controlată de Rusia.

El a anunțat acest lucru pe 12 iunie în timpul unui discurs în parlament, scrie „European Pravda” cu referire la „Radio Azatutyun”.

Întrebat de un deputat al opoziției despre posibilitatea de a părăsi CSTO, Pashinyan a spus că unii membri ai acestei alianțe nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale și „au planificat un război împotriva noastră împreună cu Azerbaidjan”.

„Vom pleca (CSTO. – Nd.), vom decide când”, a adăugat premierul Armeniei.

El a menționat că Erevanul nu are intenția de a se întoarce la CSTO: “Credeți că ne vom întoarce? Nu, nu există o a doua cale. Nu vă faceți griji, nu ne vom întoarce”.

Nikol Pashinyan nu este primul care critică alianța sub conducerea de facto a Moscovei.

Luna trecută, el a declarat că cel puțin două state membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă ajutau de fapt Azerbaidjanul să se pregătească pentru războiul împotriva Armeniei, care a început în 2020.

Ulterior, jurnaliştilor li s-a dat de înţeles că vorbesc despre Rusia şi Belarus.

Ca o reamintire, la începutul lunii mai, Armenia a anunțat că nu va mai participa la finanțarea activităților OTSC, un bloc militar-politic condus de facto de Rusia.

#Armenia #Pashinyan #CSTO

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button