Război în Ucraina

Primele efecte a lumii rusești în Herson: Circa 90% din farmacii s-au închis, iar medicamentele s-au scumpit

Pe teritoriul regiunii Herson ocupate temporar, aproximativ 90% dintre farmacii nu funcționează, iar prețurile au crescut de 3-5 ori pentru majoritatea medicamentelor. Acest lucru a fost anunțat de șeful consiliului de administrație al Crimeei SOS, Denis Savcenko.

„În regiunea Herson ocupată temporar, situația cu medicamentele este dificilă. Unele lanțuri de farmacii, potrivit farmaciștilor, plănuiesc să-și oprească cu totul activitatea în regiune”, a spus Savcenko, transmite sursa.

Potrivit acestuia, în farmacii au rămas medicamente foarte scumpe, vitamine, plante medicinale, ceaiuri, paste de dinți și unele produse cosmetice.

Medicamentele sunt acum transportate din Crimeea ocupată și Federația Rusă și vândute din portbagajul auto pe piețele locale, ce nu au certificate și pot fi false. Potrivit lui Savcenko, există o mare problemă cu medicamentele pentru durerile de inimă și tensiunea arterială.

De asemenea, o problemă separată este cu achiziționarea de medicamente și produse farmaceutice în maternitate. Acum este imposibil să găsești medicamentele potrivite și alte articole care erau de obicei disponibile gratuit și necesare pentru naștere și imediat după ele.

Există, de asemenea, informații despre probleme semnificative ce țin de medicamentele pentru copii, situația cea mai acută fiind în cazul celor antipiretice.

#Herson #medicamente #ocupație

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button