Economie

Procesul de depunere a dosarelor pentru acordarea ajutorului fermierilor va fi simplificat

Procesul de depunere a dosarelor pentru acordarea ajutorului fermierilor afectați de crize va fi simplificat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern. Scopul este de a reduce birocrația și de a facilita accesul mai rapid al fermierilor la resursele financiare, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

„Această intervenție are ca scop simplificarea procesului de evaluare a dosarului și eficientizarea atribuțiilor autorităților publice. Se propune reducerea birocrației la acordarea ajutorului de către AIPA. Obiectivul principal este diminuarea numărului de documente necesare și simplificarea semnificativă a proceselor, cu rezultatul direct al transferului fondurilor alocate pentru ajutorul fermierilor afectați până la încheierea anului bugetar”, a declarat Vladimir Bolea.

Amintim că primele 118 milioane de lei din cele 200 de milioane alocate de Guvern fermierilor afectați de crize au ajuns în conturile a circa 960 de fermieri micro și mici. Procesul de achitare a ajutorului financiar a început pe 17 noiembrie și va fi asigurat de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură până la sfârșitul acestei săptămâni.

Asociația „Forța Fermierilor” susține că mulți producători agricoli sunt la limita falimentului și că toate încercările de a rezolva problema salvării fermierilor micro, mici și mijlocii prin dialog au eșuat. În urma anunțului, ministrul Agriculturii i-a chemat pe agricultori la discuții. Însă agricultorii au declarat că nu vor renunța la proteste, iar propunerile ministrului sunt întârziate și neactuale.

#fermieri#ajutor#dosare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button