Societate

Protestul fermierilor continuă și astăzi: Agricultorii s-au întors la tractoarele care au stat toată noaptea în Piața Marii Adunări Naționale. 

Protestul fermierilor continuă. Dimineață, agricultorii s-au întors la tractoarele, care au stat toată noaptea în Piața Marii Adunări Naționale, transmite sursa.

La fața locului sunt și mai mulți polițiști, pregătiți să asigure ordinea publică, în caz de necesitate.

Reamintim că după o zi de proteste, fermierii nu au reușit să obțină decât amenzi de la poliție. Doi protestatari au fost însoțiți, aseară, la Inspectoratul de Poliție pentru documentare, fiind cercetați penal. 

Fermierii vizați sunt Alexandru Brînza din raionul Ungheni și Sergiu Ivanov din raionul Fălești. Aceștia au fost duși la secția de poliție după ce ieri mai mulți fermieri au încercat să ia pe sus o mașină a poliției pe șoseaua Hîncești din capitală. S-a întâmplat după ce unui tractorist i-au fost luate actele de către oamenii legii.

La scurt timp după ce au ieșit de la secția de poliție cei doi fermieri au venit cu o reacție în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8. Fermierii susțin că au fost provocați de oamenii legii să recurgă la aceste acțiuni.

Astăzi, șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat într-un briefing de presă că fermierii nu au respectat declarația prealabilă pe care au semnat-o înainte de protest. Potrivit poliției, organizatorii și fermierii au comis mai multe încălcări atât pe 22, cât și pe 23 noiembrie. 

Șeful IGP a precizat că, în prezent, fermierii în cauză nu cercetați în stare de libertate, asta pentru că nu este o cauză penală din categoria infracțiunilor grave sau foarte grave. Totuși, dacă vor fi găsiți vinovați, agricultorii vizați riscă amendă de până la 67.500 de lei, 180 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la doi ani de închisoare. 

#proteste#fermieri#Chișinău

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button