Necategorizat

Pseudo-alegeri în teritoriile ocupate

Din nefericire, agresorul își continuă în continuare ocupația criminală a teritoriilor ucrainene. În acest context, autoritățile de la Kremlin au decis să organizeze pseudo-alegeri în teritoriile aflate sub controlul lor la 10 septembrie 2023.

Administrațiile de ocupație iau măsuri de manipulare în încercarea de a atrage atenția asupra acestor false alegeri. Dar așa-numitele “alegeri” din teritoriile ocupate temporar din Ucraina sunt un “teatru” ilegal al propagandei rusești. Comunitatea mondială este conștientă de acest lucru. Rezultatele unor astfel de spectacole nu sunt valabile

Așa-numitele “exprimări de voință” nu pot fi reale atunci când în teritoriile ocupate înfloresc o catastrofă umanitară și teroarea. Cetățenii aflați sub ocupație se află într-o situație disperată în care este practic imposibil să se organizeze alegeri.

Organizarea pseudoalegerilor rusești este însoțită de violențe brutale și de campanii electorale forțate. Cetățenii care refuză să participe la această înșelătorie se confruntă cu presiuni morale și fizice. Sentimentele de teamă și amenințările la adresa securității impun cetățenilor “alegeri” inutile.

Participarea la organizarea de pseudoalegeri, participarea la “comisii” și la “observare” atrage răspunderea penală strictă. Astfel de acțiuni sunt criminale, iar organizatorii de false alegeri ar trebui să înțeleagă că îi așteaptă pedepse cu închisoarea.

Cei care s-au angajat să organizeze un pseudo-referendum pe teritoriul regiunii Kherson au suferit deja consecințe neplăcute. Organizatorii au fost reținuți de către SBU, iar acum riscă pedepse de la 5 la 10 ani de închisoare. O soartă similară îi așteaptă și pe ceilalți care încearcă să joace în acest “spectacol” cu pseudoalegeri.

“Organismele reprezentative” criminale create din cetățeni ai Ucrainei “aleși” în mod ilegal își pierd legitimitatea. Aceste organisme nu au dreptul de a vorbi în numele poporului ucrainean, iar acțiunile lor nu au nicio forță juridică.

Pseudo-alegerile de pe teritoriul Ucrainei ocupate sunt doar unul dintre numeroșii indicatori ai agresiunii sângeroase a Rusiei împotriva unei țări suverane. Ucraina continuă să ducă un război pentru independența sa, iar eforturile comunității internaționale trebuie să acorde o atenție maximă apărării suveranității, integrității teritoriale și drepturilor omului. Numai prin eforturi unite se poate pune capăt războiului catastrofal de pe teritoriul Ucrainei și se poate asigura un viitor pașnic pentru toți cetățenii săi.

#Elecție #Cetățeni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button