Politică

R. Moldova își reiterează poziția privind soluționarea pe cale pașnică a conflictului transnistrean

Republica Moldova își reiterează poziția privind soluționarea pe cale pașnică a conflictului transnistrean. Cel puțin astfel a declarat secretarul de stat Ruslan Bolbocean, care a avut o întrevedere cu Yurii Klymenko, reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană. Klymenko se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, iar întâlnirea a avut loc la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite sursa.

În cadrul întrevederii oficialii au făcut o evaluare a dinamicii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța menținerii păcii și stabilității pe ambele maluri ale râului Nistru.

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a reiterat poziția Republicii Moldova privind soluționarea pașnică, prin mijloace politice, a conflictului transnistrean în baza principiilor agreate în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Totodată, interlocutorii au trecut în revistă evoluțiile în relațiile bilaterale moldo-ucrainene, fiind evidențiată intensitatea contactelor în vederea realizării diverselor proiecte de interes comun.

#Moldov #Transnistria #conflict

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button