EconomiePolitică

Republica Moldova este dispusă să furnizeze energie electrică Ucrainei

Republica Moldova este dispusă să furnizeze energie electrică Ucrainei în cadrul unui proiect care implică schimbul de gaze naturale pentru energie electrică. Despre acest lucru se menționează în declarația adoptată la sfârșitul reuniunii Trilateralei România-Moldova-Ucraina la nivelul miniștrilor de externe, care a avut loc pe 5 iulie la Chișinău, transmite sursa

Republica Moldova și-a exprimat disponibilitatea de a furniza energie electrică Ucrainei în cadrul unui „schimb de gaz-electricitate” prin amplasarea pe teritoriul său a unor unități de producere a energiei electrice, utilizând gaze naturale furnizate de Ucraina în acest scop. Din acest motiv, părțile vor căuta o soluție pentru ca infrastructura gazelor să devină fiabilă din punct de vedere comercial”, se arată în declarație.

Potrivit documentului, Moldova, România și Ucraina s-au angajat și să coopereze pentru a crește capacitatea de interconectare a rutei transbalcanice de gaze naturale, ca parte a Coridorului Vertical de Gaze. De asemenea, cele trei țări intenționează să lucreze împreună pentru armonizarea parametrilor de calitate a gazelor naturale și dezvoltarea de proiecte dedicate producției de hidrogen verde folosind surse de energie regenerabile.

#Moldova #energie_electrică #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button