InternaţionalRăzboi în IsraelRăzboi în Ucraina

Republicanii din Senat au blocat proiectul de lege privind ajutorul militar pentru Ucraina și Israel

Luarea în considerare a unui proiect de lege care prevedea alocarea de fonduri bugetare pentru asistența militară Ucrainei și Israelului în Senatul SUA a fost blocată de deputații din Partidul Republican, transmite CNN.

Motivul pentru aceasta a fost dezacordurile dintre republicani și democrați cu privire la politica de imigrație. Proiectul de lege, pe lângă asistența militară, prevede alocarea de fonduri pentru securitatea frontierei, transmite sursa.

În ciuda faptului că proiectul de lege nu a fost adoptat, atât republicanii, cât și democrații au asigurat că înțeleg importanța acordării de asistență militară Ucrainei și vor încerca să găsească un compromis cât mai curând posibil. În special, senatorii nu au exclus că ar trebui să stea departe de sărbătorile de Crăciun. Cu toate acestea, scrie CNN, este probabil ca un document care se potrivește ambelor părți să nu fie convenit până la sfârșitul anului 2023.

În octombrie, președintele american Joe Biden a cerut Congresului să aprobe cheltuieli de securitate de 106 miliarde de dolari, inclusiv 61,4 miliarde de dolari pentru ajutoare Ucrainei și 14,3 miliarde de dolari pentru Israel.

Până la începutul lunii decembrie, a spus administrația prezidențială a SUA, banii și timpul pentru a sprijini Ucraina practic s-au epuizat.

#Republicanii #Senat #Ucraina #Israel

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button