Război în Ucraina

Reuters: Ucraina pregătește 40.000 de recruți pentru contraofensivă

Forțele armate ale Ucrainei antrenează 40 de mii de oameni pentru o contraofensivă, al cărei scop este eliberarea teritoriilor ocupate de trupele ruse. Acest lucru se precizează într-un raport Reuters, ai cărui corespondenți au discutat atât cu recruții, cât și cu militarii care îi antrenează, transmite sursa.

Unitățile de asalt sunt numite „Fronita de oțel”, „Uragan”, „Spartan”, „Chervona Kalina”, „Frontieră”, „Furie”, „Azov” și „Kara-Dag”.

Unitatea de Graniță de Oțel este comandată de Valery Paditel, care a condus forțele de frontieră ucrainene în timpul apărării Mariupolului în primăvara anului 2022. După căderea lui Azovstal, a fost luat prizonier, iar în septembrie a fost eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri între Moscova și Kiev.

Recruții și soldații care îi antrenează au declarat pentru Reuters că se așteaptă să înceapă o contraofensivă în săptămânile sau lunile următoare.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a anunțat recrutarea de recruți la așa-numita Gardă Ofensivă în februarie. Reprezentanții Gărzii Naționale a Ucrainei la sfârșitul lunii martie au declarat că au primit peste 35.000 de cereri de la cei care doreau să intre în Garda Ofensivă. Șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Igor Klymenko, a menționat că printre voluntari se numără atât foști militari și polițiști, cât și persoane fără experiență de luptă, inclusiv femei.

#Ucraina #recruți #contraofensivă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button