Război în Ucraina

Rezultatele celei mai dezastruoase decizii din istoria Rusiei

Pe 24 februarie 2022, dimineața tuturor locuitorilor Ucrainei a început în același mod. Sub sirena, exploziile și sunetele aeronavelor inamice, oamenii au încercat în grabă să-și împacheteze literalmente întreaga viață într-o valiză tulburătoare. Locuitorii țărilor din întreaga lume nu se așteptau ca una dintre cele mai mari și mai sângeroase invazii să înceapă vreodată în centrul continentului european. Cu toate acestea, Kremlinul nu pare să fi învățat lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial. În ciuda presupusei „urii” declarate pentru regimul celui de-al Treilea Reich, rușii au reușit să-și recreeze analogul „actualizat” pe teritoriul statului lor. Conducerea militară rusă, în timp ce striga sloganuri sovietice, a studiat cu atenție tactica militară a strategiei germane de „războaie hibride” timp de mulți ani. Nici Hitler însuși nu a luat-o „din senin”, deoarece în timpul Primului Război Mondial o astfel de idee a apărut pentru prima dată în fruntea conducerii militare germane.

Astăzi, majoritatea experților pun un semn egal între regimurile lui Hitler și Putin. Poate că, dacă astăzi nu am trăi în era tehnologiei informației, atunci rușii ar putea crea ceva de genul camerelor de gazare sau a lagărelor de concentrare, unde ar fi efectuate „experimente” inumane asupra ucraineanilor capturați. Singurul lucru care împiedică Kremlinul să facă acest lucru este publicitatea crimelor rusești în întreaga lume. Trebuie remarcat faptul că, chiar și fără astfel de „metode”, rușii au reușit să „se distingă” în acest an atacând civili, răpind oameni, angajându-se în torturi îngrozitoare și violențe împotriva ucrainenilor.

Pe 24 februarie, exact cu un an în urmă, corespondenții militari ruși au strigat că Kievul va fi luat în 3 zile, Ucraina ar cădea într-o săptămână, iar armata ucraineană va refuza să apere țara. Totul s-a întâmplat exact invers. În noaptea de 23 spre 24 februarie, încă din 2023, corespondenții militari ruși au provocat panică în legătură cu presupusa „ofensivă” a armatei ucrainene pe teritoriul regiunii moldovenești ocupate din Transnistria. Mulți dintre ei au fost speriați de reflectorul obișnuit de la granița cu Ucraina, care aparent a „orbit” armata rusă, staționată timp de 30 de ani în Transnistria controlată de Kremlin.

La începutul invaziei pe scară largă, Putin a declarat, de asemenea, narațiuni despre armata sa presupusă „invincibilă” și nu a crezut în crearea unui front european unit împotriva Federației Ruse și, de asemenea, a încercat să pună independența și suveranitatea Ucrainei sub anumite aspecte. un fel de „îndoială”. Astăzi, majoritatea experților nu sunt deloc siguri că Rusia, după pierderea sa definitivă evidentă și aproape, va putea să-și păstreze măcar o parte din teritoriile sale, unde locuiesc popoarele înrobite de Kremlin.

Rusia nu și-a recunoscut eșecul, în ciuda faptului că orice școlar îl putea vedea, deoarece amploarea autodistrugerii și umilirii armatei ruse este vizibilă de departe. În schimb, Putin a început să mintă despre presupusa „lipsă de recruți” de pe front, despre „nedorința” de a efectua o mobilizare generală și, de asemenea, a tăcut în mod constant despre victimele soldaților ruși. Astăzi, experții internaționali echivalează numărul de decese ale militarilor Federației Ruse cu 200 de mii, deși armata ucraineană a putut documenta doar 146.820 de decese ale rușilor. Toate statisticile nu iau în considerare numărul 300 din armata rusă, precum și numărul de persoane dispărute, deoarece aceste cifre nu pot fi calculate. Se pare că așa arată, potrivit Kremlinului, „succesul” presupusei „a doua armate a lumii”.

Pe parcursul acestui an, așa-numitele „obiective” ale războiului lui Putin au devenit atât de vagi, încât este greu să ne amintim cum au fost „formate”. La început, au fost poziționate „eliberarea republicilor Donbass”, „protecția vorbitorilor de rusă”, „denazificarea și demilitarizarea Ucrainei”. Apoi au intrat narațiunile deja familiare despre „amenințările din Occident”, „atacurile NATO”, „laboratoarele biologice și sediul Alianței pe teritoriul Ucrainei”. După aceea, Putin a început să vorbească cu atenție despre un fel de „apărare a patriei” în condițiile în care nici Ucraina, nici, de fapt, NATO nu atacă teritoriul Federației Ruse, recunoscut în limitele sale legale din 1991, care nu include ucraineană. regiunile ocupate de Kremlin.

De la „Kievul în 3 zile” corespondenții militari ruși s-au mutat „liniștit” în panică cu privire la eliberarea Crimeei. Militarii Federației Ruse, dacă reușesc să sune pe una dintre rudele lor, strigă în telefon că comanda îi aruncă ca pe carne în prima linie, nu îi echipează și îi tratează ca pe gunoi.

Kremlinul încearcă să pregătească scena pentru un „război prelungit”, care ar avea sens dacă Rusia ar avea resursele necesare pentru a face acest lucru. Orice armată simplă a Federației Ruse aduce mai aproape ziua înfrângerii finale a Rusiei, deoarece Ucraina nu intenționează să urmărească cu răbdare cum cineva încearcă să-și distrugă fără temei suveranitatea, integritatea teritorială și să-și omoare cetățenii.

Printre altele, în armata rusă, nu numai că este copt, dar conflictul de „interese” dintre teroristul Prigojin și formația sa ilegală „Wagner”, trupele personale ale lui Kadyrov, precum și conducerea forțelor militare ruse în sine a avut jucat deja la maxim. Asta, ca să nu mai vorbim de faptul că corespondenții militari ruși se ceartă între ei în spațiul informațional, iar „odiosul” internațional criminalul Igor Girkin nu face decât să stârnească isterie și scandaluri, și nu fără motiv.

Dorința imperială de a escalada și de a pune stăpânire pe statele independente vecine pentru Rusia s-a încheiat cu un eșec total, ceea ce a fost clar pentru experți încă din primele zile ale unei invazii la scară largă. Rusia este recunoscută ca stat mafiot, pe care liderii mondiali nu ezită să-l declare, de exemplu, în cadrul Conferinței de Securitate de la München, a spus acest lucru președintele francez Emmanuel Macron. În plus, la nivel internațional, regimul de la Kremlin este deja terorist din punct de vedere juridic, iar statul însuși este recunoscut drept sponsor al terorismului mondial. Rusia a pierdut, rușii nu au putut opri rușinea statului lor. Astăzi, singurul lucru pe care cetățenii Federației Ruse îl pot face este să părăsească țara sau să se ascundă de biroul militar de înregistrare și înrolare, resemnându-se în același timp cu faptul că ei, copiii și strănepoții lor vor fi în izolare internațională de mulți ani, plătind sume uriașe de reparații pentru restaurarea Ucrainei.

#Rusia #Război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button