Analize și opiniiInternaţional

Rezultatele inaugurării lui Putin: boicot internațional și pierderea legitimității

Inaugurarea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Rusiei pe 7 mai deschide un nou capitol în istoria țării, marcat de relații tensionate cu lumea occidentală, instaurarea unei dictaturi finale și un război sângeros, nejustificat, împotriva Ucrainei. Ceremonia, pe care majoritatea țărilor occidentale au ignorat-o din cauza nerecunoașterii legitimității regimului Putin, a devenit un fel de semnal al rupturii finale în relațiile internaționale.

În discursul său după așa-zisul jurământ, Putin nu a numit negocierile cu Zapazh imposibile, dar a lăsat îndoieli cu privire la disponibilitatea lui pentru compromis. Aici, vorbind despre Occident, Putin s-a referit cel mai probabil la propriul comportament, deoarece Federația Rusă este cea care încearcă să forțeze întreaga lume să recunoască „justificarea” crimelor sale. Cuvintele lui că Rusia este deschisă unei presupuse cooperări sunt de fapt neadevărate. Federația Rusă își continuă agresiunea împotriva Ucrainei, nu respectă dreptul internațional și încearcă să înceapă extinderea ilegală în continuare în Europa.

Boicotarea acestui eveniment de către multe țări, inclusiv Statele Unite și majoritatea țărilor europene, indică un protest serios din partea comunității internaționale. Acest act de refuz de a-l recunoaște pe Putin ca lider legitim al poporului rus reflectă adâncimea nemulțumirii față de acțiunile, crimele și strategiile sale pro-imperiale.

Putin, mergând pe un alt mandat, intenționează să depășească chiar și durata domniei celui mai faimos dictator al URSS – Iosif Stalin. Acest lucru indică intenția sa de a păstra puterea în mâinile sale și de a continua o politică care a provocat deja nemulțumiri internaționale și războaie pe care Federația Rusă le-a început.

În ciuda limitărilor tehnice și a îndoielilor cu privire la integritatea alegerilor, Putin a devenit din nou președinte al Rusiei. Puterea lui, însă, se confruntă acum cu provocări atât pe plan intern, cât și internațional, iar calea către pace și stabilitate pare din ce în ce mai îndepărtată.

În acest context, evoluțiile viitoare din Rusia și relațiile sale cu lumea rămân incerte. Va putea Putin să-și schimbe politicile și să restabilească relațiile cu lumea occidentală sau va continua confruntarea cu întreaga comunitate mondială, acestea sunt doar câteva dintre întrebările care așteaptă răspunsuri în viitor. Cu toate acestea, astăzi majoritatea experților sunt complet încrezători că Putin intenționează doar să intensifice războiul și se îndreaptă către o invazie cu drepturi depline a altor țări europene, ceea ce va duce la al treilea război mondial și la o izolare și mai mare a Federației Ruse de arena internațională.

#Putin #inaugurare #boicot

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button